Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na: Darbe yanlısı mısın?

Başbakan Binali Yıldırım Kırklareli'nde konuştu. Yıldırım, 'Cezasızlık getiren KHK'yı' eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Darbecilerin yanında mısın?" diye sordu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Edirne'nin ardından partisinin Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki il kongresine katıldı. Yıldırım'ın hedefinde, 'cezasızlık getiren KHK'yı' eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Yıldırım "Buradan açık söylüyorum: Darbecilerin yanında mısın? Darbeye göğsüne geren vatandaşlarımın yanında mısın?" diye sordu.

Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

ÖYLE YAĞMA YOK: Bugünlerde, Allah selamet versin, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Şimdi de 15 Temmuz gecesi Boğaz Köprüsü'nü işgal girişiminde bulunan, bu işgale karşı koyan vatandaşları gözünü kırpmadan şehit eden, alçak, asker kılığına girmiş FETÖ'cü teröristleri savunmaya kalkıyor. Bunu görmedin mi Kılıçdaroğlu? Göremezsin çünkü sen bir eve sığından geceyi orada geçirdin. 'Neden bunlara koruyan kanun çıkardınız?' diye hükümete veryansın ediyorsun. Öyle yağma yok kardeşim. Buradan açık söylüyorum: Darbecilerin yanında mısın? Darbeye göğsüne geren vatandaşlarımın yanında mısın?

CHP'Lİ BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA: 15 yılda Kırklareli'ne 8 milyar liralık yatırım yaptık. Yıllardır bitirilemeyen hizmetleri teker teker tamamladık. CHP belediyelerinin hali meydanda, borç batağındalar, borç batağındalar. Sen şimdi Kırklareli'nde 1 litre suya kaç lira ödüyorsun? 6 lira. Hani Kemal Kılıçdaroğlu diyor ya 'Gelince, ben iktidar olursam mazotu 1 liraya vereceğim' diyor. Sen önce belediyelerindeki suyu 6 liradan 3 liraya düşür de ondan sonra seni göreyim. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, bol keseden atıyor. Önce suyu indir 1 liraya da millet de mazotu 1 liraya indireceğine belki inanır. Mübarek su burada, kaynağı burada, Allah'ın suyunu 6 liraya satıyorsun, sattırıyorsun. Ondan sonra da dışarıdan gelen 'mazotu 1 liraya indireceğim' diyorsun. Şu ilçede Trakya Bölgesi'nde CHP'li belediyelerin atık su adına yaptığı bir şey yok. Bütün kentlerin atık sularının alt yapılarını, tesislerini yapan Ak Parti iktidarıdır. Atık suları, lağımları, kanalizasyonları Ergene Vadisi'ne bırak, medeniyet değildir. Medeniyet; Ergene Vadisi ile Trakya'yı çevreci bir belde yapmak demektir, biz bunu yapıyoruz. Ergene Vadisi bir dünya projesidir. 3 milyar üzerinde yatırımla Trakya'nın kaderini değiştirecek projeyi de hayata geçiriyoruz. Burası Türkiye'nin en temiz nehri olacak. Çalışmalarda sona yaklaşıyoruz. Çaylıdere Barajı'yla, 4 baraj daha yapıyoruz ama yetmez

İstanbul-Edirne'ye hızlı tren geliyorİstanbul-Edirne'ye hızlı tren geliyor

KIRKLARELİ'NE HIZLI TREN GELİYOR: Kırklareli'ne yeni bir yem fabrikası kurulacağını da anlatan Başbakan Yıldırım, İstanbul'daki Marmaray'ın devamı olarak kente hızlı tren geleceğini kaydederek, "Geldik en büyük müjdeye: Kırklareli'ne hızlı tren geliyor. Marmaray'ın devamı, İstanbul-Tekirdağ-Kırklareli-Edirne hızlı trenin yapımına 2018 yılında başlıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. (DHA)