HDP milletvekili Aslan'a saldırının görüntüsü çıktı

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, 23 Temmuz'da Batman Devlet Hastanesi'nde kendisine saldıran iki kişinin ifadesinin şikâyetçi olmasına rağmen halen alınmadığını söyledi. Aslan, elini silahına atan saldırganlardan birinin kendisini ölümle tehdit ettiğini de söyledi. Saldırının görüntüleri de ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan’ın 23 Temuz'da Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde uğradığı saldırıya ilişkin görüntü ortaya çıktı. Batman Olay gazetesinin internet sitesinde yayınlanan görüntüde, Aslan bir anda bazı kişilerin saldırısına uğruyor ve bir süre saldırganlarla boğuşuyor. Çevredekilerin araya girmesine rağmen yumruk atmaya çalışan saldırganlar daha sonra hastaneden uzaklaştırılıyor.

Saldırıya ilişkin Batman Olay gazetesine konuşan Aslan, olay tarihinde, kaza geçiren ağabeyi için hastaneye gittiğini belirterek, şunları söyledi: "Ağabeyim kaza geçirmişti. Hastaneye ziyaretine gittim. İki kişi bana hakaret etti. Birisi Mardin Cezaevi'nde gardiyan olan M. A. A., diğeri de Mardin Halk Eğitiminde çalışan M .A.'dır. Beni ölümle tehdit ettiler. Birisi elini silahına attı. Çevredekiler araya girdi. Darp raporu aldım. Şikâyette bulundum. 5 aydır şikâyette bulunmama rağmen hala ifadeleri alınmadı. Rastgele gelip saldırdılar. Ben bunu Meclis'te de gündeme getireceğim. Bir vekile saldırılıyor ve hiç bir şey olmamış gibi davranılıyor. Bunun takipçisi olacağız.”

Aslan’ın aracı da 26 Temmuz’da Batman Kültür Merkezi önünde saldırıya uğramıştı.

Camları kırılan araçtaki değerli eşyalara dokunulmamıştı.

(HABER MERKEZİ)