Yüksekdağ: KHK'lara içeride ve dışarıda direnerek cevap vereceğiz!

HDP Eş Başkanı iken tutuklanan Figen Yüksekdağ'dan cezaevlerinde uygulanacak olan 'tek tip kıyafet' uygulamasına tepki: Tek tip elbiseleriyle birlikte savaş planları da yırtılıp atılacaktır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -   OHAL kapsamında çıkartılan 696 sayılı KHK’da yer alan ‘tek tip kıyafet’ düzenlemesine HDP Eş Başkanı iken tutuklanan Figen Yüksekdağ'dan tepki geldi. Cezaevinden açıklama yapan Yüksekdağ "Tek tip elbiseyle birlikte iç savaş planları da yırtılıp atılacak" dedi.

KHK ile getirilen tek tip elbise zorunluluğu cezaevlerindeki 60 bin kişiyi kapsıyor. Kıyafeti giymeyi reddedenlere hücre ve görüş yasağı gibi disiplin cezaları verileceği belirtiliyor. 1 ay içinde hayata geçirilmesi planlanan uygulama nedeniyle cezaevlerinde önlemler artırıldı.

Yüksekdağ cezaevinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Son çıkarılan KHK bütün Türkiye halklarına, saray dışındaki tüm yaşam alanlarına açık saldırı ve savaş KHK’sıdır. İçeride de dışarıda da bu saldırı ve savaş ilanına direnerek cevap vereceğiz. Bütün topluma tek tip elbise giydirmek isteyenler, büyüyen demokratik direniş ve dayanışmanın gücüyle yanıtlanacaklar. Herkes bilsin ki tek tip elbiseyle birlikte, faşizmin KHK’ları, iç savaş ve yıkım planları da yırtılıp atılacak." (HABER MERKEZİ)