HDP'den Meclis'e KHK için acil toplantı çağrısı

Yeni KHK'lar HDP'yi harekete geçirdi. İl Başkanları olağanüstü toplantı için Ankara'ya çağrıldı. HDP Meclis Grubu da TBMM’yi acil olarak olağanüstü toplantıya çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP, tek tip kıyafet, 'darbe ve terörle mücadele' gerekçesiyle sivillere getirilen cezasızlık gibi düzenlemelerin de yer aldığı KHK’lara tepki göstererek Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.

HDP Grup Başkanvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Ahmet Yıldırım tarafından yapılan açıklamada, “695 ve 696 no’lu KHK’ler ile yine işten ihraçlar, STÖ’lerin kapatılması, cezaevlerinde tek tip kıyafet uygulaması, iktidar yandaşı paramiliter güç olan suç örgütlerine cesaret/destek verilerek cezasızlığın sağlanması ve taşeron düzenlemesinin Meclis'ten kaçırılması hedeflenmiştir” denildi.

'AMAÇ PARLAMENTOYU DEVRE DIŞI BIRAKMAK'

Bu düzenlemelerin amacının anayasal düzeni ortadan kaldırmak, parlamentoyu devre dışı bırakmak ve ülkeyi OHAL rejiminde KHK'lerle yönetmek olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Yurttaşlarımızın bekleyen yüzlerce sorunu ortada dururken, TBMM’nin bir an önce tatile sokulması için gösterilen gayretlerin nedeni son KHK’lerle çok net olarak ortaya çıkmıştır. Meclis etkisiz bir organ olarak tamamen devre dışı bırakılarak ve tepkiler görünmez kılınarak yeni sistem inşasının şahikasına varılmakta, yurttaşların can güvenliği hiçe sayılarak sadece ve sadece iktidarın bekası hedeflenmektedir. Her yönden batağa saplanmış olan ve yolun sonunu gören iktidar, demokratik muhalefeti, halkın ve emekçilerin ekonomik gidişata itirazlarını, grevleri, direnişleri bu yolla engelleyebileceğini sanmaktadır. TBMM’de görüşülmeden asla hayata geçirilmemesi gereken ve toplumsal yaşamın her alanını yeni baskı çemberlerine hapsetmeyi hedefleyen bu uygulamalara karşı, HDP Meclis Grubu olarak TBMM’yi acil olarak olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.”

İL BAŞKANLARI ANKARA’YA ÇAĞRILDI

HDP, tüm il başkanlarını da Ankara’ya çağırdı. Oolağanüstü İL Başkanları Toplantısı 26 aralık Salı günü HDP Genel Merekzinde yapılacak. İl Başkanları toplamntısının ardından da HDP MYK toplantısı gerçekleştirilecek. (DUVAR)

2 yeni KHK: Kamudan 2 bin 756 kişi ihraç edildi2 yeni KHK: Kamudan 2 bin 756 kişi ihraç edildi

Tek tip kıyafet uygulaması başladıTek tip kıyafet uygulaması başladı

7 dernek 7 vakıf, 2 gazete kapatıldı7 dernek 7 vakıf, 2 gazete kapatıldı

Taşeron işçiler 90 gün içinde kadroya alınacakTaşeron işçiler 90 gün içinde kadroya alınacak

KHK ile eski Beytüşşebap Kaymakamı Güntepe de ihraç edildiKHK ile eski Beytüşşebap Kaymakamı Güntepe de ihraç edildi

Etiketler HDP çağrı meclis KHK