Erdoğan: Acı çektirilen her anne yaklaşan yeni bir fırtınanın habercisidir

Cumhurbaşkanı, ABD'nin Kudüs kararına bir kez daha tepki gösterirken "Kudüs meselesi inşallah insanlığın Müslümanların uyanışına vesile olacaktır" dedi. Kudüs konusunda somut adım atmak zorunda olduklarını söyleyen Erdoğan, "Kudüs'te ve Filistin şehirlerinde acı çektirilen her anne yaklaşan yeni bir fırtınanın habercisidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla düzenlenen "Anadolu Dünya Dolu" programında konutu.

Konuşmasına Arif Sağ'ın 'İnsan Olmaya Geldim' türküsünün sözlerini okuyarak başlayan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

İYİ GÜNDE DOST ÇOK BULUNUR: Bugün Türkiye dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi olmasına rağmen diğer yerlerde bu insanlara karşı sergilenen çirkinliklerin hiçbirinin yaşanmadığı bir ülkedir. Anadolu asırlar boyunca bir göçmenler yurdu olmuştur. İspanya'daki Yahudiler topraklarından kovulup gidecek yer bulamadıklarında bizim ecdadımız onlara kapılarını açmıştır. Polonyalılar gidecek yer bulamadığında İstanbul'un hemen yanı başında onlara yer göstermişizdir. Bugün de Suriye'den Irak'tan başka yerlerden kardeşlerimiz başları sıkıştığında hemen Anadolu'ya yönelmişlerdir. Doğru da yapmışlardır. İyi günde dost çok bulunur önemli olan kötü günlerinde bu insanların yanlarında olabilmektir.

1 MİLYON İNSANIN ÖLÜMÜNÜ İSTATİSTİK OLARAK GÖRÜYORLAR: Bugün Avrupa'da sayıları 5 milyonu aşan vatandaşımız yaşıyor. Ülkemize gelen herkese kollarımızı açtığımız gibi yurtdışına giden kardeşlerimizi de her alanda destekliyoruz. Batı bir insanın ölümünü trajedi 1 milyon insanın ölümünü ise istatistik olarak gören bir anlayışa sahiptir. Sınırlarına giren göçmenlerin paralarına el koyan bir medeniyetin insanlığa söyleyecek sözü kalmamış demektir.

Bugün 700 bin göçmenin Libya'da mahsur kaldığı ifade ediliyor. Bizim paramızla bin lira gibi bir meblaya modern kölelerin alınıp satıldığı pazarların kurulmasına yol açmıştır. İnsanlar süresiz ve sınırsız şekilde çalışmak zorunda bırakılıyorsa bunun adı modern köleliktir.

BU YARDIMA MUHTAÇ OLSAYDIK NE OLURDU: Türkiye olarak biz Suriye ve Irak'ta çatışmalardan kaçarak ülkemize gelen 3,5 milyona yakın kardeşlerimize sadece Allah için kucak açtık. Avrupa'nın tamamındaki Suriyeli sığınmacı ise toplam 987 bindir. Almanya kendi sınırları içindeki sığınmacılar için 2016 yılında 16 milyar avro harcadığını iddia ediyor. Biz de 7 yılda toplam 30 milyar dolarlık bir harcama yaptık. AB'nin geçen yıl bize verdiği söz 3+3 milyar avrodur. Şu ana kadar bize aktardığı rakam en son 900 milyon avroydu. BM de 600 milyon dolar. Bizim harcadığımız 30 milyar dolardır. Biz bu yardımlara muhtaç olsaydık ne olurdu? O günleri de biz yaşadık.'

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ: Hadi Avrupalıların riyakarlıklarını anladık da bizim ana muhalefetin başındaki zat nerede bu 30 milyar dolar diye sorup duruyor. 1 yaşındaki torununa SSK'dan kalkıp imkan hazırlıyor. Bu zatın hesap uzmanlığını biz SSK döneminden iyi biliriz. Bu para sığınmacıların eline verilen para değildir onlara yapılan tüm hizmetlerin maliyetidir. Birilerinin milletimizin kafasını karıştırmak için ortaya attığı iddiaları da karşılıksız bırakamayız.

MÜSLÜMANLARIN UYANIŞINA VESİLE OLACAK: Kudüs konusunda mutlaka somut elle tutulur adımlar atmak zorundayız. Bu mübarek topraklar çok büyük acılara şahitlik etti. Kudüs'te ve Filistin şehirlerinde acı çektirilen her anne yaklaşan yeni bir fırtınanın habercisidir. Kudüs meselesi inşallah insanlığın Müslümanların uyanışına vesile olacaktır. Biz bu konuda üzerimize düşenleri yapmayı sürdüreceğiz. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Erdoğan anne Kudüs acı