CHP ve MHP'den 'Kudüs'te büyükelçilik açılsın' çağrısı

CHP ve MHP'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin Kudüs'te bulunan başkonsolosluğunun büyükelçilik seviyesine çıkarılması istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhuriyetçi Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, 'İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi'nin ardından alınan Kudüs' kararına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamalarda 'Kudüs'te Filistin Büyükelçiliği açılsın' çağrısı yapıldı.

Bahçeli imzalı açıklamada "Görev alanı Doğu Kudüs ile Filistin Ulusal Yönetimi'ne bağlı bulunan Batı Şeria ve Gazze'den oluşan Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır. Bu çerçevede İslam İşbirliği Teşkilatının kararına binaen diplomatik misyonumuz Doğu Kudüs'te büyükelçilik olarak belirlenmeli, şekillenmeli ve temellendirilmelidir. Buna 57 İslam ülkesi aynısıyla iştirak etmelidir" ifadeleri yer aldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Türkiye derhal hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs'teki başkonsolosluğu büyükelçilik statüsüne çevirecek adımları atmalı, bunu destekliyoruz, arkasındayız. Hükümetin samimiyetini de böylece biz ve milletimiz anlamış olur"dedi. (HABER MERKEZİ)