Küçük'ün işkence sözleri RTÜK'e 'şikayet' edildi

Yazar Cem Küçük'ün 'FETÖ' soruşturmalarına ilişkin sözleri tepki toplamaya devam ediyor. Barış Yarkadaş, Cem Küçük'ün 'Bir sürü konuşturma teknikleri var' açıklamalarını RTÜK'e şikayet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük'ün açıklamalarını Adalet Bakanlığı'na taşıdı. Yarkadaş, Küçük'ün işkenceyi öneren açıklamalarını RTÜK'e de şikayet etti.

Cem Küçük TGRT’de Fuat Uğur’la birlikte yaptığı Medya Kritik programında 'FETÖ-PDY' iddiasıyla yargılananların hapishanede konuşturulamamasından şikayet etmiş, "17/25 oldu diyelim İsrail'e yaptılar, olabilir. Dünyanın her yerinde her gün 15-20 toplu ölüm duyardık, trafik kazası, intihar etti, toplu intihar etti, uyuşturucuyu fazla basmış, aşırı alkolden gitti, dayanamadı köprüden atladı. Bir sürü gerekçe bulurlar" önerisinde bulunmuştu. Küçük'ün açıklamaları büyük tepki topladı.

Küçük'ün açıklamalarının ardından soru önergesi verdiğini açıklayan Yarkadaş sosyal medya hesabından "TGRT'de işkenceyi teşvik eden ve işkenceyi savunan AKP tetikçisi Cem Küçük ile Fuat Uğur'u RTÜK'e şikayet ettim. İşkence insanlık suçudur! Aynı konuyla ilgili olarak, Adalet Bakanlığı'na da soru önergesi verdim ve 'işkence savunuculuğu' karşısında ne yapacaklarını sordum" paylaşımında bulundu. (HABER MERKEZİ)