Meclis'te bütçe görüşmeleri başladı

TBMM'de 2018 Bütçesi görüşmeleri başladı. Görüşmeler yaklaşık 2 hafta sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu’nda yaklaşık iki hafta sürecek 2018 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri başladı. Genel Kurul'da ilk olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 Bütçesi sunumunu yaptı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2017 yılı sonunda Türkiye ekonomisinin büyüme oranının yüzde 6'nın üzerinde olacağını söyleyerek "İlk üç çeyrek verisine topluca baktığımız zaman Türkiye ekonomisi ilk üç çeyrekte yüzde 7,4 büyümüş durumdayız. Bu oran OECD ve G20 ülkeleri arasında ilk üç çeyrekte gerçekleşen en büyük büyüme oranıdır yani Türkiye büyüme bakımından ilk üç çeyrekte OECD içinde ve G20 içerisinde bir numaraya oturmuş durumdadır" dedi.

'YÜZDE 7.4 BÜYÜMÜŞ DURUMDAYIZ'

Naci Ağbal, 2017 yılında ekonominin birinci ve ikinci  yüzde 5'in üzerinde büyüme rakamlarının yakalandığını bildirerek şunları söyledi: "Türkiye ekonomisi 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1'le büyük bir rekora imza attı. Üçüncü çeyrekteki güçlü büyüme ekonomideki canlanmanın da bütün sektörlere yayıldığını da gösteriyor, bu son derece önemlidir. Şimdi, ilk üç çeyrek verisine topluca baktığımız zaman Türkiye ekonomisi ilk üç çeyrekte ne kadar büyümüş? Yüzde 7,4 büyümüş durumdayız. Bu oran OECD ve G20 ülkeleri arasında ilk üç çeyrekte gerçekleşen en büyük büyüme oranıdır yani Türkiye büyüme bakımından ilk üç çeyrekte OECD içinde ve G20 içerisinde bir numaraya oturmuş durumdadır. İnşallah, biz orta vadeli programda "5,5" dedik ama herhâlde 2017 yılı sonunda büyüme oranının rahatlıkla yüzde 6'nın üzerinde olacağı görülüyor" (DHA)