Meclis'te Ataşehir gerilimi

Bütçe görüşmeleri sırasında Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması konusunda tartışma çıktı. AK Parti ve CHP milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümesi üzerine oturuma ara verildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 2018 yılı bütçe görüşmelerinde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması nedeniyle gerilim yaşandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile CHP milletvekilleri arasında başlayan sözlü tartışma nedeniyle milletvekilleri birbirinin üzerine yürüdü. Tartışmanın büyümesi araya giren milletvekillerince engellenirken; Meclis Başkanı İsmail Kahraman, 10 dakika ara verdi.

'BİZE HESAP SORACAĞINA İLGEZDİ'YE HESAP SOR'

Tartışma, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un konuşmasıyla başladı. Muş, görevden uzaklaştırılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili kaçak yapılarla ilgili çeşitli iddialarda bulundu. Muş, söz konusu rezidanslarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızının da evi olduğunu söyledi.

Konuşması sırasında bazı fotoğraflar gösteren Muş, "Ha keza CHP iktidara gelirse, nasıl tamamını Ataşehir'leştireceğinin fotoğrafıdır bu" dedi. CHP liderine seslenen Muş, "Bize hesap soracağına Battal İlgezdi'ye hesap sor" dedi.

'TEK BİR SANTİM KAÇAK VARSA VEKİLLİĞİ BIRAKIRIM'

Muş'un sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yanıt verdi. Altay, "Bahsedilen rezidansta tek bir santim kaçak varsa ya sen ya ben milletvekilliğini bırakalım" diye seslendi.

Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söz aldı. Soylu, "Farklı partilerde olabiliriz, ne olursunuz bu işin arkasında durmayın. Kim hata yaptıysa, hırsızlık yaptıysa, rüşvet aldıysa, hep beraber bunun cezasını vermek bizim sorumluluğumuzdur. Genel başkanınızı yanıltmayın, bu işin arkasından çekin" dedi.

'DÖNEK SENİN GENEL BAŞKANINDIR'

Soylu'nun sözlerine CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, "Döneksin dönek" diye bağırarak tepki gösterdi. Soylu da ayağa kalkıp "Dönek senin genel başkanındır" diye bağırdı. Karşılıklı bağrışma bir süre devam ederken tartışmaya AK Parti milletvekilleri ile CHP milletvekilleri dahil oldu.

Milletvekilleri birbirinin üzerine yürürken çok sayıda milletvekili de araya girerek tansiyonu düşürmeye çalıştı. Bu arada Meclis Başkanı İsmail Kahraman ara verdi. Aranın ardından Genel Kurul çalışması devam etti.