Kemalbay: Netanyahu suçlarınızı yüzünüze böyle vurur

DBP, belediyelere atanan kayyımlara ilişkin bir rapor hazırladı. Raporun açıklandığı toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay; "Dünya görmüyor sanmayın. Öyle düşünürseniz sizin kadar suçlu olan bir başka başbakan Netanyahu da suçlarınızı yüzünüze işte böyle vurur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Bölgeler Partisi belediyelerine atanan kayyımların uygulamaları, Diyarbakır'da bugün düzenlenen toplantıda kapsamlı bir raporla kamuoyuyla paylaşıldı. Kemalbay, Demokratik Bölgeler Partisi tarafından hazırlanan ve kayyım uygulamalarının anlatıldığı, "Demokratik Ekolojik Katılımcı Yerel Yönetimler Modeli ve Bir Gasp Aracı Olarak Kayyum Uygulamaları" başlıklı raporun açıklandığı toplantıda konuştu. Kemalbay, "Siz suçlarınızı kendi havuz medyanızı görmüyor diye dünya görmüyor sanmayın. Öyle düşünürseniz sizin kadar suçlu olan başka bir başbakan Netanyahu da suçlarınızı yüzünüze işte böyle vurur" dedi.

'YAPTIKLARI ŞEY KADINLARIN İRADELERİNE EL KOYMAK'

Kemalbay, belediyelere kayyım atamalarını eleştirirken, "Burada yaptıkları şey kadınların iradesine de el koymaktır. Demokratik siyaseti tasfiye ederek, insan haklarını yok ederek, kadınların, gençliğin, halkların kazanımlarını ortadan kaldırarak yapmak istedikleri şey bizi hafızasızlaştırmaktır. Ama asla böyle bir noktaya ulaşamadılar" ifadelerini kullandı. Kemalbay, OHAL koşullarını eleştirirken şunları söyledi: "Bugün OHAL’le, KHK’lerle işsiz bıraktıkları akademisyenlerden, kamu emekçilerinden, belediye çalışanlarından; gazetecilere, rehin aldıkları siyasilere kadar kimse kendi iradesinden ve iddiasından vazgeçmedi. Bunun zorluğunu yaşıyorlar. Bunun için pek çok şeye sarılıyorlar. Bayrağa, yerliliğe sarılıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar işledikleri suçların üzerini örtemiyorlar. Çürümeyi her yerde görüyoruz. ABD’deki Zarrab davası, off shore adalarındaki ticari faaliyetleri bu çürümüşlüğün örnekleridir. Bir başka örneği de kayyum atayarak halkın iradesini gasp etme çabasıdır."

'AYAKTA KALABİLMEK İÇİN CHP BELEDİYELERİNE SALDIRIYOR'

Geçtiğimiz hafta İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İşişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılmasına da değinen Kemalbay, şöyle konuştu: "AKP-Saray rejimi kendi belediyelerine bile kayyum atamaya başlamıştır. 16 Nisan meşru olmayan referandumunda kendisine oy vermeyen belediyelerin başkanlarını da görevden alarak ayakta kalmaya çalışmaktadır. Bugün CHP belediyelerine yaptığı saldırı da ayakta kalabilmek için halkların seçtiği belediye başkanlarına yöneltilmiş operasyonlardandır. Bu iktidarda kalmak için meşruiyet yaratma arzusundan başka bir şey değildir. Devlet, aslında yaptığı siyasi darbeyi OHAL ile kalıcılaştırmıştır. Buna bir meşruiyet kılıfı aramak durumundadır. Halkların talepleri bastırılarak mütemadiyen bu baskı rejimini muhafaza etmek istiyorlar. Biz buna izin vermeyeceğimiz, örgütlenmemizi, dayanışmamızı yücelterek onları geldikleri gibi göndereceğiz."

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına tepki göstererek, "İsrail terör devletidir" açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sözlerine ilişkin olarak da konuşan Kemalbay şöyle devam etti: "Bugün Kudüs’e sarılarak suçlarının üstünü örtenlere bir şey söylemek istiyorum: Siz suçlarınızı kendi havuz medyanız görmüyor diye dünya görmüyor sanmayın. Öyle düşünürseniz sizin kadar suçlu olan bir başka başbakan Netanyahu da suçlarınızı yüzünüze işte böyle vurur. Çünkü sizin burada işlediğiniz suçlar bütün dünyada izleniyor. Bizler 2 yılı aşkın zamandır bu darbe sürecine karşı mücadelemizi dimdik sürdürdük. Bundan sonra da bu darbeci ittifakı gönderinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. Buna emek veren, ağır bedeller ödeyen acıyı bal eyleyen sizlere bir kez daha selam olsun."

İSMİ DEĞİŞTİRİLEN PARKLAR...

Kemalbay'ın konuşmalarının ardından DBP belediyelerine atanan kayyım raporu açıklandı. Rapor açıklanırken, 11 Eylül 2016 tarihi itibarıyla 3 büyükşehir belediyesi olmak üzere, 10 il, 72 ilçe ve 12 belde ile toplam 94 belediyeye kayyım atandığı hatırlatıldı. Kayyımlar tarafından kaldırılan heykel ve anıtlar sıralandı. Raporda kayyımlar tarafından isimleri değiştirilen parklara da yer verildi.

'ÜLKENİN KENDİ ANAYASASI HİÇE SAYILDI'

Raporun sonuç bölümünde şu ifadeler yer aldı: "Halkın iradesine el konulmuştur. Uluslararası anlaşmalar ve ülkenin kendi Anayasası hiçe sayılmıştır. Nitekim Avrupa Konseyi’nin uzmanlık organı olan Venedik Komisyonu’nun Ekim ayında yayınladığı raporda, Türkiye’nin hem kendi Anayasası’nı hem de uluslararası hukuku çiğnediği açık bir biçimde ifade edilmiştir. AKP iktidarının ve Türk devlet yapısının, yıllardır denediği ve sonuca ulaşamadığı savaşa dayalı politikalarından vazgeçip, eşit ve anayasal yurttaşlığa dayalı, demokratik yerinden yönetim temelli çözümü esas alması, içine girdikleri derin kaos ve krizden çıkmanın tek yoludur. Bunun için de öncelikle OHAL’in kaldırılıp bütün KHK’ların koşulsuz iptal edilerek, ülkenin normalleşmesinin önü açılmalıdır." (HABER MERKEZİ)