Hem Putin hem ABD'li komutanlar geliyor

Ankara bugün kritik ziyaretlere ev sahipliği yapacak. Rusya Devlet Başkanı Putin'in yanısıra ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel ile ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Scaporotti bugün Ankara'ya geliyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanısıra ABD’li iki önemli komutanı da ağırlayacak. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel ile ABD Avrupa Kuvvetler Komutanı Curtis Scaporotti, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüşmelerde bulunmak için başkentte olacak.

Her iki komutanın bu sürpriz ziyaretinde iki konu öne çıkacak.

VOTTEL'LE YPG KONUŞULACAK

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Suriye’deki ABD güçlerinden sorumlu olan Merkez Kuvvetler Komutanı Votel'le, PYD/YPG güçlerinin silahsızlandırılması konusu görüşülecek. Washington’dan yapılan açıklamalarda PYD’nin elindeki ağır silahların geri alınacağı belirtilmişti.

Votel'in Orgeneral Akar’la yapacağı görüşmede bu konuda ABD’nin ne gibi adımlar atacağı konusunda bilgi vermesi, Türk tarafının taleplerini dinlemesi bekleniyor.

Avrupa Kuvvetler Komutanı Scaporotti’nin ise PYD’nin silahsızlandırılmasının yanısıra Türkiye’nin tepkisini çeken NATO’da masa başı tatbikatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Atatürk’le ilgili olumsuz ifade ve görüntülerin yayınlanmasının da görüşüleceği öğrenildi. Scaparotti’nin bu kapsamda NATO içinde benzer bir durumun yaşanmaması için ülkesinin askeri boyutta aldığı önlemlerle ilgili bilgi paylaşması bekleniyor.

Etiketler ABD Putin PYD Vottel