Binali Yıldırım: Trump, Erdoğan'ı aramaya cesaret edememiştir

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramadığı sözlerine cevap verdi. Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde konuştu.

'FİLİSTİN HALKI ASLA YALNIZ DEĞİLDİR'

Konuşmasının başında gündemdeki konulara değinen Binali Yıldırım, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. İsrail'in Kudüs'te işgalci olduğunu belirten Yıldırım, "Yıllardır barış için bedel ödeyen Filistin halkı, bu haksız, hukuksuz ve kibirli karar karşısında asla yalnız değildir" dedi.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aramadığı yönündeki açıklamasına yanıt verdi. Yıldırım, "ABD Başkanı Trump, Sayın Cumhurbaşkanımızı aramamıştır. Cumhurbaşkanımızın görüşü belli olduğu için aramaya cesaret edememiştir" diye konuştu.

'MAN ADASI'NA GİDEN, GELEN BİR PARA YOK'

ABD'de Rıza Sarraf'ın tanıklık yaptığı davaya değinen Yıldırım, "ABD'de devam eden bir dava var, Türkiye'de yapılan ticaretin Amerikan menfaatlerine zarar verdiğine dair. Bu dava hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir davadır" dedi. Yıldırım, Sarraf'ın yalan ifade vererek, kendisini kurtarmaya çalıştığını belirtti.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakınlarının Man Adası'na para transfer ettiği iddiasının doğru olmadığını savundu. Yıldırım, "Bu kişilerin, Man Adası'nda bir şirketi yok. Buraya giden bir para da yok, gelen bir para da yok. Para, iki Türk bankası arasında havale edilmiş. Burada devletin bir kaybı yok. Kurumlar Vergisi Kanunu, bir ülkeden para çıkışı olursa vergi kesilir diyor. Bu kanunu çıkaran bizim hükümetimiz. Bu kanuna göre ülkelerle anlaşmalar yapacağız ve vergi konusunda bilgi paylaşımı yapacağız" şeklinde konuştu.

YILDIRIM, MİT'İN MAHKEMEYE GÖNDERDİĞİ YAZIYI GÖSTERDİ

MİT'in Rıza Sarraf hakkında rapor hazırladığı iddialarına cevap veren Yıldırım, "Efendim MİT, Sarraf konusuna bilgi vermiş, hükümet gerekeni yapmamış, Türkiye'nin başına bunlar gelmiş. MİT'in mahkemeye gönderdiği rapor, Sarraf hakkında suç işlediğine dair araştırma yapılmamıştır diyor" dedi ve mahkemeye gönderilen yazıyı gösterdi.

BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVDEN ALINMASI

106 belediye başkanının görevden alındığını aktaran Yıldırım, her partiden de başkanlar olduğunu belirterek, "Burada bir adaletsizlik yapılmamıştır" diye konuştu. DBP'li belediye başkanlarının görevden alınmasının "özel" olduğunu söyleyen Yıldırım, "Onlar teröre kaynak aktardıkları için görevden alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasından sonra söz alan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, "DBP'li belediye başkanlarının görevden alınmasını özel olduğunu söyleyen Başbakan'a, bizi doğruladığı için teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız arasında kaynak sağlamaktan, yardım etmekten yargılanan kimse bulunmuyor" dedi. (HABER MERKEZİ)