Kılıçdaroğlu: 20 milyon dolara Türkiye'nin onurunu sattılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde İsrail'in başkenti Tel Aviv'dir yazılamadığını belirterek, "Mavi Marmara'da davasında Türkiye'nin onurunu 20 milyon dolara sattılar" dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Lozan'ı tartışma konusu yapmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Rıza Sarraf için de Başbakan Binali Yıldırım'a, "Türkiye'de işlenen bir kirlilik Amerika'da temizlenmemeli, bizler temizlemeliyiz. Gel kardeşim bu dosyayı yeniden açalım" çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu ayrıca Sarraf davası kapsamında hükümete seslendi: "80 milyonun önünde soruyorum, 292 kilo altını kim çaldı, kim götürdü?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler için TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Rıza Sarraf davası, Kudüs ve CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden alınması öne çıktı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

KUDÜS KONUSUNDA HÜKÜMET SAMİMİ DEĞİL: Sizlere söyledim, samimi gerçekçi olmamız lazım. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde İsrail'le ilgili başkenti boş Tel Aviv yazmıyor, yıldız var. Sen niye Tel Aviv yazmıyorsun? Oraya yazacaksın İsrail'in başkenti Tel Aviv'dir diye, ama alta dipnot koymuşsun orayı da boş bırakmışsın. 20 milyon dolara Türkiye'nin itibarını satan (Mavi Marmara davası anlaşması) anlaşma da geldi. Filistin olayı bu memleketin onurudur Kudüs hepimizin üzerinde titremesi gereken kenttir. Orası birilerine asla ve asla terk edilemez. Sayın

HANGİ GEREKÇEYLE LOZAN TARTIŞMAYA AÇILDI: Cumhurbaşkanı Yunanistan'a gitti dostluk ilişkilerinin gelişmesinde yarar vardır. Orada Lozan tartışma konusu yapıldı. Sayın Erdoğan'a sormak istiyorum hangi gerekçe ile Lozan'ı tartışmayı açıyorsun Lozan'ı tartışmaya açmak için önce üniversite diplomanı bana göster. Benim sınırlarımı gidersin nasıl başka bir ülkede tartışma malzemesi yaparsın? Orada niye işgal altındaki 18 adadan söz etmedin? Lozan'ın 12. ve15. maddeleri açıkça ihlal edilmiştir.

İLGEZDİ'NİN GÖREVDEN ALINMASI: Bizim belediyelere günün 24 saati denetim elemanı gönderiyorsunuz diğer belediyelere göndermiyorsunuz. Buna itiraz ediyoruz. Ataşehir Belediye Başkanı 2015'te iddialar üzerine şikayet etti. Soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar çıktı. AK Parti'nin Ataşehir belediye üyeleri bakanın kararına itiraz ediyorlar bu beraat edemez incelenmesi lazım. Dosya Danıştay'a gidiyor Danıştay soruşturmaya gerek yok diyor. Mahkemeye gidiyor beraat ediyor. Bununla ilgili belediye başkanını açığa alıyorsunuz. Bir belediye başkanının ağzından eğer bir haram lokma nokta inerse o belediye başkanını yaşatmam. Kızım bir daire almış. CHP milletvekillerine söylüyorum ailem torunlarım damadım dünürlerim hepsi için araştırma önergesi verin. Hepsi araştırılsın. 5 kuruş bulursanız bu kürsüden özür dileyeceğim. Allah kimseyi zalimin elinde emir kulu yapmasın. Bunu yapanlar en çok döneklerdir bunu da kimse unutmasın.

SARRAF DOSYASINI AÇALIM: Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkiye hiç itirazımız yok. Rıza Zarraf denen sahtekar geldi rüşveti başlattı. Zarraf'a en büyük itirazı ben yaptım ne dediysem koşa koşa gitti dava açtı. Hakkımda en çok dava açan kişilerden birisi de Rıza Zarraf'tır. Rıza Zarraf denen şarlatan rüşvetçi dönemin 3 bakanını ve bir bankanın genel müdürünü parayla satın almıştı. Amerika'da görülen davadan rahatsızım. Türkiye'de işlenen bir olayı kirliliği Amerika'da temizlenmemeli bizler temizlemeliyiz. Binali Beye çağrımdır gel kardeşim bu dosyayı yeniden açalım.

BU ŞARLATAN DEVLET SIRLARINI KİM VERDİ?: MİT dönemin Başbakanı'nın önüne 3 sayfalık bilgi notu koydu. MİT 'Rapor vermedik' diye açıklama yaptı. Ben de biliyorum rapor olmadığını, bilgilendirme notu vermişler. Eğer MİT ben bu notu koymadım diyorsa MİT bu görevi bıraksın artık. Bu şarlatana devletin bütün sırlarını kim verdi?

RÜŞVETE FAİZ ÖDEYEN TEK ÜLKEYİZ: Bakın rüşvete faiz ödeyen tek ülke biziz. Tek ülke. Dünyada örneği yok bunun, hem rüşveti alacak, hem aktaracak hem de faiz alacak. Böyle bir adama şeref madalyası takmak lazım vallahi. A Haber'e, Sabah'a söyleyelim. Öyle ağrıma gidiyor ki, bu genel müdürü aldık Ziraat Bankası'nın yönetim kuruluna tayin ettik. Akıl alır gibi değil.

292 KİLO ALTINI KİM ÇALDI?: 80 milyonun önünde soruyorum, 292 kilo altını kim çaldı, kim götürdü? Bunu bulmak bizim namus borcumuz. Böyle şey olur mu? Gıda ihracatı yapıyorlar, buğdayı Dubai'den alıyorlar. Nasıl yani? Sayın Erdoğan'ın ağzından Reza Zarrab aleyhine çıkmış tek cümle yok, neden? Bu şarlatanı, bu rüşvetçiyi hangi gerekçeyle korumaya aldı. Ben merak ediyorum, hala hayırsever bir iş adamı olarak mı görüyor? Sınav sistemini bilmem, anaokulunda lisede ders veremem. Devlette liyakat denen bir şey var. Bunun kararını verecek olan eğitimciler. Siyasetçiler çıkıyor "Hayır böyle olacak" diyor. Milli Eğitim Bakanlığı allak bullak oluyor. Devlet iyi yönetilmiyor arkadaşlar.

(HABER MERKEZİ)