Bahçeli: Cumhur modelinin bir sırrı var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, partisinin il başkanlarıyla yaptığı basına kapalı toplantının kulis bilgileri sızdı. Bahçeli'nin, 'cumhur modeli' olarak adlandırdığı seçim ittifakı için, "Bir sırrı var. Sabredin. Her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince açıklarız" dediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin genel merkezinde il başkanlarıyla gerçekleştirdiği basına kapalı toplantıda, 18 Mart 2018’de yapılacak kongre için hazırlıkların sürdürülmesi talimatını verdi.

Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre; Bahçeli, “İP” diye ifade ettiği İYİ Parti’ye gidenlerin bir bölümünün kandırıldığını öne sürdü. Yine 'kandırılmış ve iyi niyetli' olarak adlandırdığı kişilerin de 'FETÖ'den ayrı tuulmasını istedi.

Bahçeli'nin toplantıda, seçim barajının MHPye karşı getirildiğini, buna rağmen siyasette barajları yıkarak var olmayı sürdürdüklerini anlattığı da öne sürüldü.

'CUMHUR MODELİ'

Yeni hükümet sisteminde seçim sisteminin de buna uygun hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, 'cumhur modeli' dediği ittifak formülünü açıkladı. Bu modelde seçmenin hem ittifak hem de altındaki partiye oy verebileceğini dile getiren Bahçeli, bunun da bir sırrı olduğunu ifade etti. MHP Lideri, il başkanlarına, “Bir sırrı var. Sabredin. Her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelince açıklarız. MHP’nin söyledikleri hep doğru çıktı. Şimdi söylediklerimizin de doğruluğu ortaya çıkacak” dedi.