Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a Salı'ya kadar izin veriyorum

Savcılığın, Rıza Sarraf'ın mal varlığına casusluk iddiasıyla el koyduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, belgelerin Sarraf'ın eline nasıl ulaştığının açıklanmasını istedi. Kılıçdaroğlu, "Kendisine, Salı'ya kadar izin veriyorum. Sen devleti yönetiyorsun, o zaman çık bunların tamamını millete anlat" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in Mezitli ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

'BELGELERİ SAVCILIĞA VERECEĞİZ'

Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarının Man Adası'naki bir şirkete para transfer ettiği iddiasını tekrarladı. Açıkladıkları belgelerin gerçek olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Belgeleri savcılığa vereceğiz, arkasında da duracağız, sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

'DEVLETİN GİZLİ BELGELERİNİ SARRAF'A KİM TESLİM ETTİ?'

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ABD'de tutuklu olan Rıza Sarraf hakkında, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği" gerekçesiyle soruşturma başlattığını ve mal varlığına el konulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Rıza Sarraf'a devletin gizli belgelerini kim teslim etti ve belgeler verilirken hükümette kim vardı? Hangi parayla aldı bunları. Kendisine, Salı'ya kadar izin veriyorum. Sevgili Erdoğan, yakına bakanları al, oturun konuşun. Bu Rıza sarraf nasıl oldu da devletin sırlarını teslim aldı ve bu sırları Amerika'ya götürdü. Kim bu sırları verdi? Sen devleti yönetiyorsun, o zaman çık bunların tamamını millete anlat. Salı'ya kadar bekliyorum, gözlerinden öpüyorum seni" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)