AK Parti: Sarraf'ın gidişine göz yummak ihanettir

Sarraf'ın iddiaları gündemi sarsarken, hükümet, soruşturacak konuyu buldu!: Zarrab'ın gidişine göz yumanlar...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade vermeye başlamasının ardından ilk değerledirme AK Parti İstanbul Milletvekili TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'tan geldi.

Şentop, Reza Zarrab’ın Türkiye için kurulan bir organizasyonun parçası olduğunu öne sürerek, yurtdışına çıkmasına göz yuman, ihmali olan veya yardımcı olanların ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Şentop, “Türkiye’den gidişinin de bu planının bir parçası olduğu üzerinde düşünmek gerekir. Bu operasyon çerçevesinde bir ihanet işidir” dedi.

'ABD'DEN ÖNCE TÜRKİYE'YE BAKMAK GEREK'

Zarrab’ın, Türkiye’de cezaevinden çıktıktan sonra eşi ve çocuğuyla ABD’ye gitmesi sürecinde, istihbarat birimlerinin üzerine düşeni yapmadığına ilişkin tartışmalar AK Parti içinde haftalardır sürüyor. Şentop, TBMM’deki sohbetinde, bu işin arkasındaki organizasyonun ortaya çıkarılması için ABD’den önce Türkiye’ye bakmak gerektiğini söyledi.

Şentop, şöyle konuştu: “Sarraf (Reza Zarrab), ABD’de belli yönde ifade vermesi için baskı görmüş olabilir. Buna ilişkin çok şey duyuyoruz ama asıl Türkiye’den gidişinin, bu planının bir parçası olduğu üzerinde düşünmek gerekir. Dolayısıyla onun gidişinde dahli olanların, yardımcı olanların, göz yumanların da mutlaka araştırılması lazım. Bu operasyon çerçevesinde bir ihanet işidir. Sonuç itibarıyla FETÖ’cüler tarafından belgelerin götürülmesi dahil, bu ihanetin, Sarraf’ın Türkiye’den gidişi konusunda da bir organizasyon boyutu olduğunu düşünüyorum."

(Kaynak: Hürriyet)