Akdağ'dan Kılıçdaroğlu'na '30 milyar' yanıtı: Suriyeliler yoldan geçmiyor mu?

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelttiği "Suriyeliler için harcadığını söylediğin 30 milyar doları kimin için harcadın" sorusuna yanıt verdi. Akdağ, "Yoldan Suriyeliler geçmiyor mu?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği "'Suriyeliler için harcadık' dediğin 30 milyar doları nereye harcadınız" sorusuna yanıt verdi.

NTV'ye konuşan Akdağ'ın açıklamaları şöyle:

“Türkiye'de şu an 3 milyon 266 bin Suriyeli mülteci var. Suriyeliler Türkiye'ye yedi yıl önce gelmeye başladı. Avrupa ülkeleri bir mülteci için günlük 40 Euro harcıyor. Devlet 2017 rakamlarıyla bir vatandaşı için bütçeden 6 bin 102 lira harcadı. Bunun içinde eğitime, sağlığa, yola giden harcamalar var. Yoldan Suriyeliler geçmiyor mu?

Bütçeden 21 milyarın üzerinde para harcandı. Ayrıca Kızılay'ın, belediyelerin, çeşitli sivil toplum örgütlerinin ve bireylerin tek tek yaptıkları harcamalar da var. Harcanan para 30 milyar doları rahatlıkla geçiyor."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu dün Erdoğan'a şu soruyu yöneltmişti: “Suriyelilerin çoğu gariban. Sen gidip BM Genel Kurulu’nda '30 milyar dolar para verdim' diyorsan bunu açıkla. 30 milyar doları nereye harcadın? Ben bilmiyorum, bakanlar bilmiyor, milletvekilleri bilmiyor, sivil toplum örgütleri bilmiyor. Henüz bilinmiyor bu paranın nereye gittiği. Bir daha sorayım… Sevgili Erdoğan, 30 milyar doları ne zaman nerede kimin için harcadın? Cevabını alacağız.”

Kılıçdaroğlu, 'Man Ada'sı dekontları'nı gösterdi: İspat ettimKılıçdaroğlu, 'Man Ada'sı dekontları'nı gösterdi: İspat ettim