Muharrem İnce: Dokunulmazlık konusunda hayır oyu verdim, partimle ters düştüm

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hakkari'de yaptığı konuşmada, milletvekili dokunulmazlıkları konusunda partisiyle ters düştüğünü söyledi. İnce, "HDP; 'Güneş Doğu'dan doğuyor' dediğinde, biz bunu demeyelim mi? Biz Kürtlerle aynı noktada olmayalım, 'Batı'dan doğuyor' mu diyelim? Doğru neyse onu söyleyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP milletvekili Muharrem İnce, CHP Hakkari İl Kongresi'ne katıldı. Dokunulmazlık oylamasında "hayır" oyu verdiğini söyleyen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Dokunulmazlık konusunda hayır oyunu verdim, partimle ters düştüm. Partimin korkusu şuydu; 'HDP hayır veriyor, biz de hayır verirsek, HDP ile bizi aynı kefeye koyacaklar.' Koyarlarsa koysunlar, abdestimizden şüphemiz mi var?" diye konuştu.

'BARIŞIN EKMEK VE SUDAN ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİLİYOR'

CHP Hakkari İl Kongresi'ne, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Eren Erdem, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı ile ilçe ve belde başkanları katıldı.

Kongrede konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Bugün acıların en fazla yaşandığı bir ilde ve coğrafyada bulunmaktayız. Artık bu coğrafyada acı ve gözyaşlarının dinmesini istiyoruz. Bugün 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı dayanışma gününde anaların ağlamadığı, çocukların ölmediği günleri hasretle bekliyoruz. Bunu da ancak barışla gerçekleştirebiliriz. Barışın ekmek ve sudan daha önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

İşsizlik, yoksulluk ve çatışmaların en çok bu bölgeyi etkilediğini belirten Tüm, "Böyle bir zulüm ve baskı altında adeta sıkıyönetim rejiminde insanlar yönetilmektedir. Ama tüm bunlara rağmen ne olursa olsun bu coğrafyada dün Kenan Evrenlere karşı Ahmet Ariflerin, Musa Anterlerin ve Mehmet Uzunların çıkardığı gibi bugün Erdoğan zulmüne asla boyun eğmeyen kahramanları da çıkaracaktır" ifadelerini kullandı.

İNCE: DOĞRU NEYSE ONU SÖYLEYECEĞİZ

Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili Meclis'teki oylamaya değinen CHP Yalova Miletvekili Muharrem İnce, "hayır" oyu verdiği için için partisi ile ters düştüğünü söyledi. İnce, "HDP; 'Güneş Doğu'dan doğuyor' dediğinde, biz bunu demeyelim mi? Biz Kürtlerle aynı noktada olmayalım, 'Batı'dan doğuyor' mu diyelim? Doğru neyse onu söyleyeceğiz. Bunu Hakkari'den söylemiyorum, Rize'de de söyledim. Ben 'Hayır verdim' dedim" dedi.

'SORUNLAR ÇÖZÜMÜ İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ'

Sorunların çözümünde köprü olacaklarını belirten CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, şunları söyledi:

"Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Zap Suyu'na bir köprü inşa ettiklerini hatırlattı. Tanrıkulu, "O köprü manevi olarak çok önemliydi. Zap Suyu'nda sosyalist gençlerin yaptığı köprü çok anlamlıydı. O köprü Hakkari'den Ankara'ya ve aynı zamanda Türkiye'ye uzanan bir köprüydü. O köprüyü çok yakıp ve yıktılar. Ama Hakkarili yurttaşlarımız o köprüyü hep onardı ve orada duruyor. Ama şimdi Hakkari'den Ankara'ya bir köprü yok. Ankara, Hakkari ile köprüleri attı. Onun için buradayız. Biz köprü olacağız ve bütün bu sorunların çözümü noktasında yeniden köprü olacağız."

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimde Aytekin Karahanlı yeniden CHP Hakkari İl Başkanı seçildi. Kongrenin ardından CHP'li milletvekilleri esnafları ziyaret ettikten sonra Hakkari'den ayrıldı. (DHA)