'Erkek işsizse hıncını karısından alır' diyen Kılıçdaroğlu'na tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır" dedi. Kılıçdaroğlu'nun kadına yönelik şiddete ilişkin bu sözleri tepki çekti.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Erkek işsizse hıncını karısından alır" açıklamasını yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkiler büyüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.

Tepkisini sosyal medya hesabı Twitter'dan dile getiren Bakan Kaya, "Kılıçdaroğlu’nun kadına şiddeti adeta meşru gören sözlerini kınıyorum. Bu sözleri sadece kadınlarımızı değil, tüm toplumumuzu yaralamıştır" açıklaması yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Kadına şiddetin şiddetin engellenmesi isteniyorsa bunun tek adresi var, CHP’dir. Bizi kötülediler. CHP şöyledir, böyledir diye. 15 yıldır memleketi biz mi yönetiyoruz ne yaptık biz. Benim parayla pulla bir ilgim yok. Kul hakkı yemem. Onun ne kadar büyük bir günah olduğunu biliyorum. Benim görevim size hizmet etmek. Kadına yönelik şiddetten söz ettiler. Doğrudur. Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)