Öztürk Yılmaz: Bunu yapanların IŞİD'den farkı yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, NATO tatbikatında Atatürk ve Erdoğan'ın hedef gösterilmesini eleştirdi. Yaşananların müttefikliğe yakışmadığını belirten Yılmaz, "Bunu yapanların mantık olarak terör örgütleri IŞİD, El Kaide, El Nusra'dan hiçbir farkı yoktur" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Norveç'teki NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin "düşman" hedefler arasına konulmasının, sorumsuz ve provokatif davranış olduğunu söyledi. Yılmaz, "Şiddetle kınıyoruz. Bunu yapanların mantık olarak terör örgütleri IŞİD, El Kaide, El Nusra'dan hiçbir farkı yoktur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil; CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'i ziyaret etti. Öztürk Yılmaz, basın mensuplarının Norveç'teki NATO tatbikatında Atatürk'ün resminin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin düşman hedefler arasına konulmasıyla ilgili yaşanan kriz konusunda değerlendirme yaptı.

Yaşananların kabul edilemez olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Böyle, müttefiklik ruhuna uymayan, sorumsuz ve provokatif davranışları en sert şekilde kınıyoruz. Bunu yapanların mantık olarak terör örgütleri IŞİD, El Kaide, El Nusra'dan hiçbir farkı yoktur. Bizim simgelerimize dönük her çirkin yaklaşıma tepki veririz. Umuyorum ki bu işi kim ve kimlerin yaptırdığı da açığa çıkar ve gerekli cezaları da alırlar. Atatürk'e, bayrağımıza dönük zaman zaman vuku bulan bu alçak saldırılar, yapanları daha da küçük duruma düşürür. Sayın Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafının hedef alınması da asla kabul edemeyeceğimiz çirkin bir davranıştır. Şiddetle kınıyoruz." (İZMİR/DHA)

Erdoğan: NATO tatbikatından askerimizi çektikErdoğan: NATO tatbikatından askerimizi çektik