Kemal Kılıçdaroğlu: Çık karşıma, göstereyim ben sana karizma neymiş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Gel karşıma çık. Göstereyim ben sana karizma neymiş. Senin karizmanı çizeyim" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisiyle ilgili sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Sevgili Erdoğan cesaretin varsa, hani diyorsun ya 'Ben karizmatiğim', gel karşıma çık. Göstereyim ben sana karizma neymiş. Senin karizmanı çizeyim. Oturmuş konuşuyor, neden karşımda konuşmuyorsun?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Trakya Gösteri ve Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada CHP'li belediye başkanlarına şükran borçlu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu,"Çünkü onlar sizin için, halk için mücadele ediyorlar. Size hizmet getirmek için mücadele ediyorlar" ifadelerini kullandı.

'EMİN OLSUN RAHATSIZ OLUYORUM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kastederek, "Ağzından olmadık laflar çıkıyor" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Biz hizmet peşindeyiz ama bir zat var ki, o zat da kavga peşinde. Ya arkadaş bu memlekette kavga etmediğin bir adam kalmadı. Kavga etmese ne olur, bir hafta konuşmazsa ne olur? Vallahi bir hafta konuşmazsa memlekete huzur gelecek. Her gün sabah, öğle, akşam konuşuyor. Ağzından olmadık laflar çıkıyor. Emin olsun rahatsız oluyorum. Kimin adına? Kendi adıma değil, benim için istediği kadar konuşabilir, serbest saha. Vatandaş adına; vatandaş huzur içinde evinde oturmak istiyor. Huzur içinde televizyonu açıp dinlemek istiyor haberleri ama yok."

'MEMLEKET NASIL YÖNETİLİR ÖĞRETEYİM'

Erdoğan'ın "Kılıçdaroğlu hesap bilmiyor" sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bugün Beyefendi konuşmuş. 'Hesap uzmanı ama hesap bilmiyor' demiş. Sevgili Erdoğan cesaretin varsa, hani diyorsun ya 'Ben karizmatiğim', gel karşıma çık. Göstereyim ben sana karizma neymiş. Senin karizmanı çizeyim. Oturmuş konuşuyor, e neden karşımda konuşmuyorsun" dedi.

Erdoğan'ın kendisiyle karşı karşıya gelmeye cesareti olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sen zaten hesap bilseydin memleket bu halde olur muydu? Çiftçinin, işçinin, emeklinin haline bak. Doların haline bak, enflasyonun haline bak. Üniversiteyi bitirmiş milyonlarca gencimiz işsiz; onların haline bak. Dönmüş bana diyor ki 'Sen hesap bilmiyorsun.' Cesaretin varsa gel ben sana hesabı da öğreteyim kitabı da. Hesap nasıl yapılır, memleket nasıl yönetilir, insana sevgiyle, dostlukla nasıl yaklaşılır. Her vatandaş nasıl kucaklanır ben sana anlatayım. Ama gelemez, cesaret edemez. Karşıma çıkmaya cesaret edemiyorsa, niye konuşuyor hakkımda? Gelsin oturalım konuşalım, bana hesap soracakmış, gelsin sorsun. Cumhurbaşkanlığı yapıyorsun, 'Hesap soracağım' diyorsun. Başbakanlık yaptın 'Hesap soracağım' diyorsun. 15 yıldır benden hesap soruyorsun. 15 yıldır sormuyorsan namertsin sen."

'HER KURUŞUN HESABINI VERİRİM'

"Siyasetçi cebini düşünmez, halkı düşünür" diyen Kılıçdaroğlu, "Ben her kuruşun hesabını veririm. Yıllarca incelediler, acaba bu Kılıçdaroğlu'nun bir açığını bulabilir miyiz diye. Bulamazsın kardeşim, bulamazsın. Biz kul hakkı yemeyiz, biz insana saygılıyız. Biz inançlı insanlarız, bizim kültürümüzde bu vardır" şeklinde konuştu. (TEKİRDAĞ/DHA)