Kılıçdaroğlu'ndan Kahraman'a 'tutuklu milletvekilleri' eleştirisi

TBMM Başkanlığı'na yeniden aday olan İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin tutuklanması konusunda inisiyatif almadığı gerekçesiyle Kahraman'ı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin TBMM Başkanlığı için yeniden aday gösterdiği İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri konusunda inisiyatif almadığı gerekçesiyle, TBMM Başkanı Kahraman'ın eleştirdi.

KAHRAMAN: NEZAKET İÇİNDE GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞTIK

Hürriyet gazetesinden Rifat Başaran'ın haberine göre, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu TBMM’deki makamında ziyaret etti. 55 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Kahraman, Kılıçdaroğlu ile fikir alışverişinde bulunduklarını, her zamanki nezaket ve anlayış içerisinde görüşlerini birbirleriyle paylaştıklarını söyledi.

Kahraman, “Hepimizin hedefi Türkiye’nin mutluluğu, daha ötelere gitmesi. Bir hukuk devleti, demokratik cumhuriyet olarak Anayasa esaslarına, evrensel hukuk kaidelerine dayalı çalışmalar yapacağız ve iyi bir dönem geçireceğiz. Nasipse 26. dönemin tamamlanmasını da çok güzel bir şekilde sağlayacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, ana muhalefet partisi lideri olarak desteğinin önemli olduğunu belirten Kahraman, “Şahsında CHP’ye en iyi dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.

GÖRÜŞMEDE TUTUKLU VEKİLLER GÜNDEME GELDİ

Basına kapalı olarak yapılan görüşmede, Kılıçdaroğlu'nun tutuklu milletvekilleri ve tutuklu gazeteciler başta olmak üzere birçok konuda Kahraman’a eleştirilerini dile getirdiği belirtildi.

Milletvekillerinin tutuklanmalarının Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Kahraman'a tutuklu milletvekilleriyle ilgili inisiyatif alması ve bu konuyu çözüme kavuşturması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ilkesinin aksadığını belirten Kılıçdaroğlu, kuvvetler ayrılığı ilkesinin hayata geçirilmesini ve yargı bağımsızlığının tesis edilmesi gerektiğini belirtti.

Basın özgürlüğünün önemli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu'nun, Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerine yönelik davaları hatırlattığı öğrenildi.