Kemal Kılıçdaroğlu: Dört yılda terörü çözmezsem siyaseti bırakırım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde, "terör sorunu"nu çözeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "İlk dört yılda terörü çözemezsem, siyaseti bırakırım" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne Belediyesi'nin yaptığı arıtma tesislerinin açılış törenine katıldı.

Türkiye'de siyasetin gerginlikten beslendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eğer bunu dışlayabilirsek, gerginliği değil de hoşgörüyü egemen kılabilirsek, insanların düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir Türkiye'yi yaratabilirsek emin olun, kimse bizi yakalayamaz" dedi.

'SORUNU SİYASET KURUMU ÇÖZECEK'

Konuşmasında dün yaşanan PKK saldırısında hayatlarını kaybeden 6 asker ve 2 korucunun hayatını kaybettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Terörü lanetlemek, hepimizin ortak görevidir. 35 senedir terör sorunu çözülmüyorsa, neden diye oturup düşünmek lazım. Sorunu esnaf, sanayici, tüccar çözmeyecek, onu siyaset kurumu çözecek. İlk dört yılda terörü çözemezsem, siyaseti bırakırım" diye konuştu.

Türkiye'de suç oranlarının en düşük olduğu beldelerin CHP'nin yönettiği yerler olduğunu savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de suçluluk oranının en düşük olduğu beldeler, CHP'li belediye başkanlarının yönettiği beldelerdir. Arzu ediyorsa, İçişleri Bakanı, Başbakan baksın, kim arzu ediyorsa baksın, araştırdık. Gerçekten de bizim belediyelerin yönettiği kentlerin tamamında suçluluk oranların en düşük beldelerdir. Çünkü çocuklarımıza kültür, eğitim, yurt alanı sağlıyoruz, gençlerimize sahip çıkıyoruz. Kadınların rahat dolaşmaları için imkanlar sağlıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberindekilerle arıtma tesisinin açılışını yaparak kent merkezine geçti. Partisinin yeni taşındığı il ve ilçe başkanlığını binasının açılışı için toplanan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin caddelerinde, sokaklarında, fabrikalarında, evlerinde insanlar huzur içinde gezmeli, vefa içinde olmalı. Eğer biz bunu yapabilirsek, o zaman babalarımıza ve dedelerimize karşı sorumluluğu üstlenmiş ve görevini yerine getirmiş vatandaşlar konumuna geliriz" şeklinde konuştu.

'KADINLAR ÇALIŞIRSA TÜRKİYE DAHA DA GÜZELLEŞECEK'

CHP'li olmanın zor olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partili olmak kolay değildir, zordur. Zor bir görev üstlendik zor bir görevi yerine getireceğiz. Sözüm biraz da kadınlara. Kadın kardeşlerim inanıyorum bizden daha fazla çalışıyorlar. Onların bir özelliği var, her kapıyı çalabilirler. Herkesle çok rahat iletişim kurabilirler. Onlar çalıştığı zaman göreceksiniz, Türkiye daha da güzelleşecek. Onlar çalıştığı zaman her evde bereket olacak, bu ülkede güzellik olacak" ifadelerini kullandı.

Binanın açılışını yapan Kemal Kılıçdaroğlu, partililerle bir süre sohbet ettikten sonra Edirne'den ayrıldı. (EDİRNE/DHA)