Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, Pensilvanya'nın partisi haline dönüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" açıklamasını eleştirdi. Erdoğan, "Atatürk'ün partisi iddiasındaki CHP, bugün Pensilvanya'nın partisi haline dönüşmüştür" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Manisa İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

AK Parti teşkilatının 2019 seçimlerinin kazanılması için çalışmalara başlamasını isteyen Erdoğan, "AK Parti teşkilatları olarak bu konuda en büyük görev size düşüyor. Şimdiden çalışmaya başlayarak kentimizde kapısını çalmadık ev, işyeri, sıkmadık el, kazanılmadık gönül bırakmayacak bir programı uygulamaya başlamalıyız. Hedeflerimize ulaşabilmemiz önümüzdeki aylardaki çalışmalara bağlı" dedi.

Erdoğan: Diktatör kalkıp seni arar mı?Erdoğan: Diktatör kalkıp seni arar mı?

'HİÇ KİMSE AK PARTİ'NİN ÜZERİNDE DEĞİLDİR'

Hiç kimsenin kariyerini, AK Parti'nin üstünde tutmaya hakkını olmadığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Teşkilatlarda ve belediyelerde başlattığımız değişim süreci ülkemize ve milletimize ve karşı sorumluluklarımızı çok daha güçlü şekilde yerine getirme amacı taşıyor. Yoksa bizim ne teşkilatlarımızda görev yapmış arkadaşlarımıza, ne belediye başkanlarımıza vefasızlık gösterme niyetimiz asla yoktur, olamaz. Milletimizin beklentilerine cevap verebilmek şer şebekeleriyle mücadeleye sıkı şekilde hazırlanabilmek için bu değişimi gerçekleştireceğiz, bu süreci devam ettireceğiz. Hiç kimse AK Parti'nin üzerinde değildir. AK Parti de Türkiye'nin üzerinde değilidir."

'İNSANIN İHMAL DEMEYE DİLİ VARMIYOR'

"Türkiye yeni bir kurtuluş savaşı veriyor" diyen Erdoğan, geleceği inşa ettiklerini söyledi. Türkiye'nin önemli atılım dönemlerini kaçırdığını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye geleceğini inşa ediyor derken, bunlar öylesine söylenmiş sözler değildir. Ülkemiz önemli atılım dönemlerinin neredeyse tamamını kaçırdı. Dünyanın önemli ülkeleri teknolojiye sanayiye odaklanırken, biz iç meselelerle uğraşmak zorunda kaldık. İnsanın bunlara ihmal demeye dili varmıyor. Dünya böyle bir dönüm noktasından geçiyor. Bizim bugün yanlış tercihlere, ihmallere karşı hissiyatımız neyse, bugün doğrusunu yapmazsak, sonraki nesillerin bize olan hissiyatı da bu olur. Böyle bir vebalin altına giremeyiz. Tarihe olan sorumluluğumuzun bilinciyle gece gündüz çalışmak zorundayız."

ERDOĞAN, FETHİ SEKİN'İ, NİHAL ATSIZ'IN DİZESİYLE ANDI

Erdoğan konuşmasında, İzmir Adliyesi'ne, geçtiğimiz 5 Ocak'ta düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Fethi Sekin'i andı. 1 Kasım'ın Sekin'İn doğum günü olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şairin 'Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için' diye tarif ettiği bu cesur yürekli polisimizi rahmetle, saygıyla, şükranla yad ediyorum. Mekanın cennet olsun" dedi.

Bilal Erdoğan: Müzik derslerinde yıllarca blok flüt çalınması basit bir şey değilBilal Erdoğan: Müzik derslerinde yıllarca blok flüt çalınması basit bir şey değil

'CHP KAPIKULLUĞU YAPIYOR'

2019 seçimlerinde Manisa'daki bütün belediyeleri kazanmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'yi "terör örgütlerine destek vermekle suçladı. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"DHKPC'den, bölücü terör örgütüne kadar çiçek atmadıkları, destek çıkmadıkları illegal yapı kalmadı. Atatürk'ün partisi iddiasındaki CHP, bugün Pensilvanya'nın partisi haline dönüşmüştür. Bir dönem iktidara gelmek için yolu vesayet odaklarına emir kulu oldular, şimdi Pensilvanya'daki şarlatana kapıkulluğu yapıyorlar. Okyanus ötesindeki efendilerine şirin görünmek için 15 Temmuz direnişini dahi sulandırmaktan çekinmiyorlar. Ülkemizin FETÖ ile mücadelesine ket vurmak için yapmadıklarını bırakmadılar. 'Kontrollü darbe' diyorlar. Millete kurşun sıkanlara 'ana kuzusu' diye sahip çıkıyorlar. Burada amaç diyet borcunu, koltuk borcunu ödemek."

Salonda sık sık "Salihli seninle gurur duyuyor" sloganı atılması üzerine Erdoğan, "Anladık Salihli biz de sizinle gurur duyuyoruz ama seçimlerde belediyeyi alacaksınız" karşılığını verdi. Son yerel seçimlerde Salihli Belediye Başkanlığı'nı MHP'nin adayı Zeki Kayda kazanmıştı. (MANİSA/DHA)