Ahmet Türk'ten CHP'ye: Yanyana görünmekten korkmayın

Belediye Başkanlarının istifasını Mardin belediye eş başkanıyken kayyım ile görevden alınan Ahmet Türk değerlendirdi. CHP'ye seslenen Türk "Yanyana görünmekten korkmayın" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 102 DBP'li belediyeden 92’sine kayyım atandı. İstifaların devam edeceği tartışılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni hedefin CHP’li belediyeler olacağının işaretini verdi.

TOPLUMU SİNDİRMEK İÇİN SİYASETEN HEDEF ALINDIK

Evrensel'den Çağrı Sarı'nın haberine göre, istifaları değerlendiren Mardin belediye eş başkanıyken kayyım ile görevden alınan Ahmet Türk DBP’li belediyelere atanan kayyımların usulsüzlükle alakası olmadığını, siyaseten toplumu sindirmek için kayyım atandığını söyledi. Türk, demokrasi için ortak mücadele yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, CHP’yi de iktidar tarafından yapılan tehditlerde geri adım atmakla eleştirdi.

'ORTAKLAŞMAK GEREKİYOR'

Ahmet Türk parti olarak katıldıkları Adalet Yürüyüşü’ne atıf yaparak, “HDP bu yürüyüşe destek verince hemen iktidar tarafından eleştiri geldi. Bu, tepki zaten geri adım atılsın diye yapılıyor. Biz bir yürüyüşe destek verdiğimizde CHP’de rahatsız olmaya başladı. Oysa demokrasi için herkesle ortaklaşmak gerekiyor” dedi.

Ahmet Türk’ün yaptığı değerlendirmeler şu şekilde; "Hukuksuzluğun sürdürüldüğü, yargının tamamen teslim alındığı bir dönemi yaşıyoruz. Kayyımlar atanırken, hiçbirimizle ilgili yolsuzluk iddiası ortaya atılmadı, siyasi düşüncelerimizden dolayı hedef haline getirildik. Bizim dönemimizdeki yaptığımız çalışmalarla kayyımların geldiği dönemdeki yapılan işlemlerin araştırılıp incelenmesine bakalım ve karşılaştıralım. Yolsuzluk bizim dönemimizde mi oldu, yoksa şimdi mi? Burada esas mesele toplumu sindirmeye yönelik bir şeydir. Bu mesele CHP, HDP olayı değil, toplumun sindirilmesi ve korku imparatorluğu için yapılan işlemlerdir.

Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri işaret etmesine ilişkin de Türk, “CHP, kendisine dokununca feryat etmeye başlıyor. Demokrasi, adalet ve hukuk için, herkes için tepkisini ilk günden itibaren ortaya koysaydı, halkla bütünleşen bir muhalefeti ortaya koysaydı bu kadar ileri gidemezlerdi” dedi.

Türk, hukuk ve demokrasi için ortak bir mücadeleye işaret etti: “Diyelim ki bir yürüyüş olduğu zaman HDP bu yürüyüşe destek verince hemen iktidar tarafından eleştiriler geliyor ve bakıyorsun geri adım atılıyor. Bunu yaparken zaten geri adım atılsın diye bu yapılıyor. Biz bir yürüyüşe destek verdiğimizde neredeyse CHP’de yürüyüşü yapanlar rahatsız olmaya başladı. Oysa demokrasi için herkesle ortaklaşarak, demokrasiyi kalıcı hale getirecek, ortak demokratik iş birliğinin esas alınması gerekiyor.