Naci Ağbal: Eğitiminiz, bulunduğunuz makamlar bakanlık görevimi ağzınıza almanıza yetmez

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Sen bu bakanlığı nasıl yapıyorsun asıl ona şaşırmak lazım" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Ağbal, "Sayın Kılıçdaroğlu, ne eğitiminiz ne Maliyedeki müktesebatınız ne de bürokrat olarak bulunduğunuz makamlar benim bakanlık görevimi ağzınıza almanıza yetmez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik sözlerine tepki gösterdi. "Eğitiminiz, bürokrat olarak bulunduğunuz makamlar benim bakanlık görevimi ağzınıza almanıza yetmez" ifadelerini kullandı.

CHP'nin bugün yapılan TBMM grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal için şunları söyledi:

"Mazota ve benzine yeniden zam geldi. En yetkili makamda oturan kişi vatandaşla dalga geçiyor. Bu Maliye Bakanı Naci Ağbal, şöyle diyor: ‘Millet doların seviyesine bakacağına otursun işine gücüne baksın.’ Millet 6 ay sonra dolar kuru ne olacak, sanki falcılar bunu yaparak ekonomistim diyenlere şaşırıyorum. Sen bu bakanlığı nasıl yapıyorsun asıl ona şaşırmak lazım. Benzin, mazot dolara endeksli. Çiftçi düşünmeyip de ne yapsın?"

Naci Ağbal ise Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına Twitter hesabından yanıt verdi. Eski bir konuşmasının bağlamından koparıldığını belirten Ağbal, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini "haksız ve mesnetsiz eleştiriler" şeklinde nitelendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun "Sen bu bakanlığı nasıl yapıyorsun, asıl ona şaşırıyoruz" cümlesini "haddini aşan bir ifade" olarak gördüğünü ifade eden Ağbal'ın açıklamaları şöyle:

(HABER MERKEZİ)