Niğde'nin yeni belediye başkanı Özkan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine istifasını veren Faruk Akdoğan'ın yerine bugün yapılan belediye meclis seçimiyle Rıfat Özkan getirildi. Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur'un ise pazartesi günü istifa edeceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan'ın istifa etmesinin ardından bugün  yapılan seçimle yeni başkan belirlendi.

AK Parti'nin adayı Rıfat Özkan, 31 meclis üyesinin 26'sının oyunu alarak yeni başkan seçildi.

Akdoğan, "8.5 yıldır yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden başım dik alnım açık olarak ayrılıyorum. Bilinmesini isterim ki bana iki defa AK Parti İl Başkanlığı, 2 defa da Belediye Başkan adaylığı görevini tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimin her zaman emrinde olacağım. Bu görev bana tevdi edilirken nasıl heyecanlandıysak bugün de aynı heyecanla görevimden ayrılıyorum" diyerek, 18 Ekim'de istifa etmişti.

Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, Akdoğan'ın istifasının ardından belediye başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.

BALIKESİR'DE İSTİFA PAZARTESİ GÜNÜ İDDİASI

A Haber'e göre ise Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur, pazartesi günü istifa edecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dün uzun uzun yaptığı icraatları anlatarak istifa etmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından cumartesi günü görevi bırakacağını duyurmuştu.

(HABER MERKEZİ)