Gezi Partisi kapandı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı faaliyet gösteren siyasi parti listesini güncelledi. Listeye göre Gezi Partisi kapandı. Parti yöneticileri önümüzdeki günlerde açıklama yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Faaliyette Olan Siyasi Partiler' listesi 19 Ekim 2017 tarihinde güncellendi. 1983 yılından bu yana kurulu siyasi partileri gösteren listeye göre, Türkiye’de 86 parti var.

Listeye göre 2 siyasi parti de kapandı. Bu partiler 2013 yılında, Gezi eylemlerinin ardından kurulan Gezi Partisi ve 2014 yılında kurulan Türkiye Halk Partisi oldu. Kapanma işlemlerini başlattıklarını belirten Gezi Partisi’nden yetkililer olayın gerekçeleriyle ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacaklarını söyledi.

GEZİ PARTİSİ NASIL KURULDU?

Gezi Partisi 2013 yılındaki Gezi protestoları sonrasında kuruldu. Müzisyen Reşit Cem Köksal ve parti kurucular, Gezi Partisi'nin kuruluş dilekçesini 1 Ekim 2013'te  İçişleri Bakanlığı'na verdi. Dilekçe işleme konulurken yapılan incelemelerin ardından da partinin tescili ise 9 Ekim’de yapıldı. Partinin Genel Merkezi olarak Ankara gösterilirken partinin kısaltılması ise GZP oldu. Partinin logosu ise kök salmış ağaç modelinde bir insan figüründen oluşturuldu.

Partinin kurucu yönetimi şöyleydi:

Genel Başkan: Cem Köksal, Genel Sekreter: Gözde Bırakın, Genel Sayman: Ali Bekdeşer, Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı: Tolga Deniz, Basın İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Nursun Gürbüz, Tanıtım İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Teoman Kumbaracıbaşı, Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Nurgül Güney.

Parti Meclisi Üyeleri ise Barış Akşahin, Burak Gülgen, Fatma Paraş, Fatme Aksu, Feyza Geçmen, Kadri Arslan, Kenan Demir, Mert Yücel, Nazan Aksu, Nursema Sırdar, Özcan Arslan,Rahmi Yurttakalan, Şimal Yücel, Yasin Tunç ve Yunus Emre İpek isimlerinden oluşuyordu..

Partinin disiplin kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Emre Gürgen, Hakan Ali Toker, Hasan Akev, Hülya Demir, İnci Şimşek, Pınar Taşkın ve Serkan Duman.

CEM KÖKSAL KİMDİR?

Gitarist, müzisyen ve besteci kimliğiyle bilinen Köksal, Neo-Klasik Metal türünde müzik yapıyor. Müziğe ilk başladığı dönemde popüler rock grupları içinde de yer alan Köksal, gitar anatomisiyle yakından ilgilenerek Shark adını verdiği gitarı geliştirdi. Köksal, Türkiye’de konser veren Joe Lynn Turner ile aynı sahneyi paylaşmıştı. Köksal, Joe Lynn Turner ile sergilediği performansı ise “Live” albümde toplayarak 27 Şubat 2007’de piyasaya sürmüştü. İkinci albümü “Siyah Beyaz Masallar”ı çıkartan Köksal, Vigilante adında yeni bir albüm çıkarma çalışmalarını ise sürdürüyor.