'Gökçek'ten Erdoğan'a: Ne isterseniz yaparım'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la dün bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Gökçek'in "Siz ne isterseniz ben onu yaparım" dediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in odasını topladığı belirtilirken, dün bir görüşme daha daha yapıldı. 5 Ekim Perşembe akşamı yapılan görüşmede Erdoğan'ın, “Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz” diyen Gökçek’e, “Bu işi fazla uzatma, istifa et” dediğini belirten Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ikilinin dün de Esenboğa havalimanında ayaküstü bir görüşme yaptığını ve nihai kararın alındığını öne sürdü.

Gökçek'in istifa kararı almasıyla ikili arasındaki ortamın yumuşadığını kaydeden Selvi, "Erdoğan'la Gökçek ne konuştu?" başlıklı yazısında şunları aktardı:

"- Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara’yı kaybetmeyelim.

- Tabii, her zaman görüşürüz."

...Geçen hafta müthiş iniş çıkışlar yaşandı. Ama sanki iklim normalleşti gibi. Çünkü Gökçek istifa kararını aldı. İş, zamanlama meselesi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la son bir kez daha görüşmek istiyor. Gökçek ilk görüşmede Erdoğan’a projelerini sunmuş, bu hizmetlerini gerçekleştirmek için 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere kadar görevini sürdürmek istediğini söylemişti. Bu kez görüşme gerçekleşirse Gökçek, Erdoğan’a yaptırdığı kamuoyu anketleriyle gidecek.

'Gökçek yolun sonuna geldi' iddiası'Gökçek yolun sonuna geldi' iddiası