DTK, Ekim Devrimi’ni kutladı

Demokratik Toplum Kongresi, Ekim Devrimi'nin yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, devrimin ruhunun Rojava'da hayat bulduğu ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) 1917’de gerçekleşen Ekim Devrimi’ni yazılı bir açıklama yaparak kutladı. “Bütün Dünya Halklarına” cümlesiyle başlayan açıklamada, Ekim Devrimi’nin ilham vermeye devam ettiği vurgulandı.

DTK’nin açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi:

“Kapitalist-emperyalist ve sömürgeci sisteme karşı, insanlığın ve emeğin özgürlük, eşitlik, adalet, uluslararası enternasyonalist dayanışma ve birlik uğruna verdiği sosyalist devrim mücadelesinin zaferle taçlandırıldığı 1917 Büyük Ekim Devrimi'nin 100. yıldönümü bütün dünya insanlığına ve halklarına kutlu olsun.

İlmek ilmek örülerek günümüze taşınan bu özgürlük ve demokrasi mücadeleleri, ezilen halkların ve sınıfların özgürlük ve mücadele bilincini, cesaretini, özgüvenini, mücadele azmini, kararlılığını ve inancını geliştirerek büyük toplumsal alt-üst oluşların ve devrimlerin gerçekleşmesine yol açmıştır.

Ekim devriminin sosyalist devrimci ruhu, Rojava devriminde vücut bulmuş, ulusal - sınıfsal çelişki ve çatışmaların en derinden yaşandığı Ortadoğu’yu sarsan, özgürlüksel ve demokratik büyük toplumsal dönüşümler ve değişimleri, halkların birlikte özgürlüğünü müjdeleyen bir devrim gerçekliğine kavuşmuştur."

(DUVAR)

Etiketler DTK ekim devrimi