Ünal: AK Parti'de değişim süreci yıl sonuna kadar tamamlanır

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti'deki değişim sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Ünal, bazı belediye başkanlarının istifasının istendiğini iddialarına ilişkin de, "Şu ana kadar istenen bir istifa yok. Ama bundan sonra istenmeyeceği anlamına gelmiyor" görüşünü yineledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'de ilçe kongrelerinin kasım, il kongrelerinin ise 2018 Şubat'ına kadar tamamlanması planlanırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği kadro yenilenmesine ilişkin çalışmalar da sürüyor.

A Haber soruları yanıtlayan Ünal, "Belediyelerimize yönelik bir değerlendirme süreci başlattık. Yerel yönetimlerden sorumlu başkanlığımız bir çalışma yürütüyor. Bu çalışma devam ediyor.

Şu ana kadar istenen bir istifa yok. Ama bundan sonra istenmeyeceği anlamına gelmiyor" dedi.

'KİMSE KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMESİN'

Siyasi olarak kimse kendisini güvence altından hissetmemesi gerektiğini belirten Ünal, "Bu süreç (değişim) 2017 içinde tamamlanır. Bu değerlendirme süreci yıl sonuna kadar tamamlanır" açıklamasında bulundu.

GÖKÇEK İSTİFA EDECEK Mİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki 'istifası istendi' iddiasına yönelik soruyu da yanıtlayan Ünal, "Bu konuda benim bir yorumumu yok. Hem cumhurbaşkanlığımızın hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yaptığı açıklama var. Melih Gökçek’in bir randevu talebi ve buna verilmiş bir cevap var. Rutin bir görüşme. İstifalar ve yerel yönetimlere ilişkin değerlendirmeler devam ederken bu görüşmenin yapılması kamuoyunda bir merak uyandırdı. Bu sürecin kişiler üzerinden yapılmaması lazım" ifadesini kullandı.

(HABER MERKEZİ)