İki sorudan birine yanıt yok

Meclis’te milletvekillerinin en önemli denetim araçlarından yazılı soru önergelerinin yarısına yanıt verilmediği ortaya çıktı. Verilere göre 16 bin 507 yazılı soru önergesinden sadece 8 bin 153’ü yanıtlandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, milletvekillerinin hükümet denetimi yollarından biri olan yazılı-sözlü soru önergelerinin sayılarıyla ilgili bilgi almak için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verilen önergeye cevap Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’dan geldi. Aydın’ın verdiği bilgiye göre, 1 Kasım 2015'te başlayan yaklaşık iki yıllık 26'ncı dönem meclis çalışmalarında 16 bin 507 yazılı soru önergesi işleme alındı. Yazılı soru önergelerinin bin 804’ü süresi içinde, 6 bin 349’u süresi geçtikten sonra olmak üzere toplam 8 bin 153’ü cevaplandırıldı. Bin 951 yazılı soru önergesi ise halen işlemde.

Sözlü soru önergelerinde de benzer bir tablo yaşandı. Aynı dönem verilen 884 sözlü soru önergesinin 405’i cevaplandırıldı. 44 sözlü soru önergesi ise gündeme alınmayı bekliyor.

1825 KANUN TEKLİFİNDEN 39’U KABUL EDİLDİ

Meclis Başkanvekili Aydın, muhalefet partilerinin Türkiye’nin farklı sorunlarını Meclis gündemine taşımak için kullandığı “Meclis Araştırması Önergesi” ile ilgili de bilgi verdi. 1 Kasım’dan bu yana 2 bin 38 Meclis araştırması açılması önergesi verildi. Bunlardan sadece 24’ü kabul edildi.

Milletvekillerinin verdiği kanun teklifleri de çok fazla karşılık bulmadı. İşleme alınan bin 825 kanun teklifinden 39’u kabul edildi.