Meral Akşener: Gerekirse çadır kuracağız

Yeni parti kurma hazırlıklarını sürdüren Meral Akşener partinin genel merkezi olarak kullanılacak binadaki tadilat çalışmalarını inceledi. Akşener "Gerekirse çadır kuracağız partiyi milletle buluşturacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP'den ihraç edilen ve yeni parti hazırlıklarını sürdüren Meral Akşener partinin genel merkezi olarak kullanılacak binayı inceledi. Beraberinde Koray Aydın, Ümit Özdağ ile genel merkez binasına gelen Akşener baret taktı. Partinin birinci katında hazırlanan yerde çalışma arkadaşlarıyla kısa bir açıklama yapan Akşener, partinin kuruluşunu ilan edecekleri basın toplantısı için ön görüşme yapılan Marriot otelin daha sonra iptal edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'yi kurarken yaşadığı sıkıntıları anlatan Akşener, o dönem hem kendisinin hem de şu an birlikte siyaset yaptığı arkadaşlarının kendisine destek verdiğini anlattı, şunları söyledi:

"Demokrasinin işlemesi için kendisine destek verildi. Bunlardan birisi benim. Aramızda da bu manada kendisine demokrasi için hukukun üstünlüğü için rakip olmasına rağmen destek olmuş siyasi arkadaşlarımız var. Tarih tekerrürden ibaretmiş. Dün benzeri konularla karşı karşıya kalan Erdoğan’ın bugün çok daha şerit şekilde bizim kurulacak partimize dönük bazı yolları tıkadığını ya da tıkamaya vesile olduğunu üzüntüyle öğrenmiş, gözlemlemiş oluyoruz. Ama nasıl dün millet bu tür bariyerleri yıkıp geçtiyse bizim için de milletimiz bu bariyerleri yıkıp geçecektir."

.

'ÇADIR KURACAĞIZ PARTİYİ KURACAĞIZ'

Referandum sürecinde ahlak dışı, hukuk dışı, zorlayıcı tedbirlerle karşılaştıklarını anlatan Akşener, şöyle devam etti; "Marriot oteli vermeyebilir, bu otelin sahipleri korkabilir. Hükümet bununla ilgili tedbirler alıp bu iş adamlarını korkutabilir ama korkunun ecele faydası yoktur. Bu tür bariyerler bizleri yolundan çevirecek diye düşünüyorlarsa gerçekten abesle iştigaldir. Kararlıyız. Biz ayın 25’inde partimizi kuruyoruz. Hiçbir yer bulamazsak bu binanın bahçesinde yapıyoruz, yine de kuruyoruz. Gerekirse çadır kuracağız partimizi 25’inde milletimizle buluşturacağız."

'ZALİMLERİN KARŞISINDA KAYA GİBİ DURACAĞIZ'

Hiçbir korku, endişe taşımadıklarını belirten Akşener şöyle devam etti; "Dün nasıl hiçbir şeyden korkmadıysak, dün nasıl o günün güçlülerine karşı zamanın zayıflarının yanında durduysak; o günün zayıfları bugünün güçlüleri, o günün mağdurları bugünün zalimleri olmuştur. Dün nasıl o günün zalimleri karşısında kaya gibi durduysak bugün de bugünün zalimleri karşısında kaya gibi duracağız. Hodri meydan. Halep ordaysa arşın buradadır.

'ELİM KİRLİ TUTMAYIN'

Akşener konuşmasının ardından inşaat halindeki binayı gezdi. İlk kez genel merkez binasına geldiğini anlatan Akşener'e binanın 2. katının makam odası olacağı söylendi. Bu arada Akşener bir işçinin elini sıkmak istedi. İşçi, "Kusura bakmayın elim kirli, tutmayın" dedi, bunun üzerine Akşener, "Sen emekçi kardeşimizsin" diyerek iki elinden tuttu. Akşener'e inceleme sırasında bina inşaatıyla yakından ilgilenen Koray Aydın eşlik ederek, binanın yapısıyla ilgili bilgi verdi.