Ataol Behramoğlu: Akşener genel başkanlığı hak ediyor

Ataol Behramoğlu, bugün yayımlanan köşesinde, Meral Akşener'e değindi. Akşener'in gerçek bir yıldız gibi parladığını yazan Behramoğlu, "Meral Hanım şimdiden “genel başkan” olarak takdim ediliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet yazarı Ataol Behramoğlu köşesinde MHP'den ihraç edilen Meral Akşener'in yeni parti çalışmalarına yer verdi. Meral Akşener'in konuşurken yıldız gibi parladığını yazan Ataol Behramoğlu; "1500 kişi olduğu tahmin edilen bir izleyici topluluğu karşısında, gösterişten uzak, alçakgönüllü, fakat gerçek bir yıldız gibi parlıyor" diye yazdı. Meral Akşener; kurma aşamasında oldukları partisinin kurucular kurulunun bir bölümünü düzenlediği basın toplantısıyla açıklamıştı.

Behramoğlu partinin kuruluş aşamasında olmasına rağmen, "Akşener'in genel başkan olarak görüldüğünü" de belirtti.

Behramoğlu'nun bugün yayımlanan köşesi şu şekilde;

27 Eylül Çarşamba akşamı Avcılar’daki Mira Palas Düğün Salonu’ndaki yemekte konuşan sayın Meral Akşener’den söz ediyorum.

Az önce komşu salonlardan birinden, büyük salondaki ekranlardan da biraz gecikmeyle ve kesintilerle de olsa izlenebilen basın toplantısından geldi…

Konular doğal olarak aynı. Ülkenin durumu. Yapılması gerekenler. Aşılan ve aşılması gereken zorluklar.

Beklenen parti henüz kurulmadı, fakat Meral Hanım şimdiden “genel başkan” olarak takdim ediliyor ve kuşkusuz bunu hak ediyor.

Konuşmasında, bu buluşmanın daha az sayıda bir arkadaş çevresi için planlandığı, fakat salonu coşkuyla dolduran kalabalığın kendisini bile şaşırttığını söylüyor.

Ve haklı olarak, bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

***

Basın toplantısı ve yemek salonunda yapılan konuşmaların bilgilerine, verildiği kadarıyla, medyadan ulaşmış olmalısınız.

Verildiği kadarıyla, çünkü iktidar Akşener hareketinden korkuyor.

Bu hareketin onlar için korkulu bir rüya olduğundan, uykularını kaçırdığından kuşku yok.

Sahibinin sesi medyadan söz etmeye değmez.

Ortada sayılabilecek medya ise temkinli, korkak.

Kala kala birkaç bağımsız medya kanalı, birkaç cesur kalem kalıyor…

Fakat Akşener hareketi, başkaca yazar ve gazeteci arkadaşlar gibi davetli olarak katıldığım bu yemekli toplantıda da görülebileceği gibi, görmezden gelinemeyecek boyutlara ulaşmakta olan bir gerçek.

İktidar korkmakta haklı.

Açıkça ya da kapalı kapılar ardındaki planlarla engeller çıkarmak için ellerinden geleni yaptıklarında ve yapmayı sürdüreceklerinde kuşku yok.

Asıl önemli olan bütün kanatlarıyla “sol”un bu hareketi nasıl görüp değerlendirdiği.

Hiç kimse bu soldan kendi hedeflerinden vazgeçerek Akşener hareketinin kuyruğuna takılmasını istemiyor ve beklemiyor.

Bunu Akşener’in kendisi de istemez ve beklemez.

Fakat iktidarı gasp etmiş olan despotik gücü, en zayıf yanından vurarak alt etmek için bu hareketi desteklemek, yanında yer almak gerektiğini görmemek için de siyaseten kör olmak gerekiyor…