Kılıçdaroğlu'ndan 'Seçim tahmini yapmayın, yarın seçim olacak gibi çalışın' talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında kurmaylarına, “Seçim tahminleri yapmayın. Seçimin ne zaman olacağını konuşmaktan öte yarın seçim olacak gibi çalışın” talimatı verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nce gerçekleştirilen bağımsızlık referandumu, TEOG ve üniversite sınavlarının kaldırılmasıyla gündeme gelen eğitim ve ekonomideki son gelişmelerle ilgili konularda sunum yapıldı.

Güncel konuların yanı sıra 2019 seçimlerine dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Kılıçdaroğlu, erken seçim tartışmalarıyla ilgili kurmaylarına, “Seçim tahminleri yapmayın. Seçimin ne zaman olacağını konuşmaktan öte yarın seçim olacak gibi çalışın” talimatı verdi.

YIL YIL EKONOMİK MODELLEME YAPILACAK

Ekonomiyle ilgili gerçekçi, uygulanabilir politikalar geliştirilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, partinin bu konudaki mevcut birikiminin güncellenmesini istedi. Çalışma kapsamında 2035 yılına kadar makro ve mikro tüm veriler yıl yıl modellenecek. Fındık fiyatlarından elektrik fiyatlarına mevcut tabloda önümüzdeki yıllar boyunca yaşanabilecek tablo örneklerle ortaya konulacak.

KONGRELER İÇE DEĞİL DIŞA DÖNÜK OLACAK

Kongre sürecine giren CHP, bu süreci de 2019 seçimlerine hazırlık olarak değerlendirecek. İl ve ilçe kongreleri parti içi yarış olmaktan çıkarılacak, dışa dönük parti politikalarının yansıtılacağı alan olarak değerlendirilecek. Bu kapsamda ilçe ve il kongrelerine milletvekillerinin yanı sıra parti yöneticilerinin katılması bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da il kongrelerinin büyük kısmına katılması planlanıyor.