‘Parlamentoyu kendi iktidarlarının noteri olarak görüyorlar’

Yeni yasama yılı 1 Ekim’de başlayacak. Eş Genel Başkanı da dâhil 9 milletvekili tutuklu bulunan HDP’nin Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, yasama faaliyetlerine katılacaklarını söyledi. Yıldırım, “Onlar için parlamento 80 milyon insanımızın irade organı değil kendi iktidarlarının noteri olarak görülmektedir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilliği düşürülen ve siyasi yasak getirilen Figen Yüksekdağ da dâhil 9 milletvekili tutuklu bulunan HDP’nin Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, yasama faaliyetlerine katılacaklarını anlattı. Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şunlar:

‘HALKIN ALEYHİNE ÇIKARILACAK YASALARI DEŞİFRE EDECEĞİZ’

"Meclis açılıyor. Yasama organı ve milletin irade organı olmaktan bizzat iktidar eliyle çıkarılmış bir parlamentoya dönüştürüldü. Biz ise millet iradesinin tecelli ettiği yer olması çabası içinde olacağız. Sadece Saray’da hazırlanarak AKP yönetiminin bile haberi olmadan çıkarılacak düzenlemelerin getirileceği bir yer olarak görüyorlar burayı. Biz bu yasama yılında da halkın aleyhine çıkarılacak yasaların arka planını deşifre etme mücadelesi içinde olacağız."

‘TORBA YASALARA SERT MUHALEFET EDECEĞİZ’

"Gelecek torba yasalara en sert muhalefetimizi teknik ve içerik olarak yapacağız. Nitelikli bir sürecin işletilmesi çabasını sergileyeceğiz. Bütçe görüşmeleri ile sadece ekonomik değil siyasi, sosyal, diplomatik kriz içerisinde yönetilen halkımızın bu durumunu değiştirebilecek siyasi bir adres ve yapı olduğumuz yönündeki mesajlarımızı ulaştıracağız. Bir ülkenin bütçesi önemli ancak kötü yönetilen bütçenin temel sebebinin siyasi krizde yattığı ve buradan çıkış yollarını halkımızla paylaştığımız bir dönem olacak. Ülkeyi oldukça sıcak günler beklerken bu gidişatın halkımıza zarar veren bütün adımlarına karşı bir politika içeren mücadeleyi örgütleyeceğiz."

‘4 KASIM’A KADAR PARLAMENTO İÇİ VE DIŞI ÇALIŞMALARA DEVAM’

"4 Kasım’a kadar planlanmış parlamento dışı saha çalışmaları, parlamento çalışmalarıyla eş zamanlı yürütülecektir. Bütün bunların yanında her an seçim olacakmış gibi hazırlığını yapan, eksikliklerini gidermeye çalışan, halkın karşısına çok daha güçlü çıkış çabası içinde olan bir parti olduğumuzu ifade etmek isterim."

‘PARLAMENTOYU KENDİ İKTİDARLARININ NOTERİ OLARAK GÖRÜYORLAR’

"Bu iktidarın, 2016-2017 yasama yılı kapanmadan hemen önce parlamentodan en son geçirdiği paket İç Tüzük’tü. Mevcut değişiklikleri parlamento daha tecrübe etmeden yeni bir iç tüzük değişiklik tasarısı iktidarın ne kadar doyumsuz, parlamentoyu nasıl kendi parti organına dönüştürmeye çalıştığının göstergesidir. Onlar için parlamento 80 milyon insanımızın irade organı değil kendi iktidarlarının noteri olarak görülmektedir. Bu değişikliklerle hukuk, vicdan ve ahlak dışı yöntemlerle iktidarlarının tahkim edildiği ve kalıcılaştırıldığı hiçbir dünya örneği yoktur. AKP de bunu bu değişikliklerle başaramayacaktır."