Ayşe Acar Başaran: Adalet arayanlar adaletten yoksun bırakıldı

HDP, tutuklanan 14 avukata ilişkin açıklama yaptı: Adalet arayanlar adaletten yoksun bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu MYK Üyesi ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, dün tutuklanan 14 avukatla ilgili açıklama yaptı. Başaran,  "Adalet arayan avukatlar adaletten ve özgürlüklerinden yoksun bırakıldı. Avukatların mücadelesi bizim mücadelemizdir" dedi.

'OLAĞAN HALE GELEN GARİPLİKLER SİLSİLESİ'

ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu'na üye 16 avukat, 12 Eylül'de gözaltına alındı. Dün adliyeye sevk edilen avukatlardan 14'ü tutuklandı. HDP milletvekili Ayşe Acar Başaran, tutuklama kararına tepki gösterdi. Başaran, "16 avukat, temelsiz suçlamalar gerekçe gösterilerek, Nuriye ve Semih davasından 2 gün önce gözaltına alınmıştı. Gözaltı gerekçeleri, operasyonun düzenlenme saati ve yönetildiği merkez, Türkiye’de olağan hale gelen gariplikler silsilesinin tümünü barındırıyordu" ifadelerini kullandı.

'AVUKATLARIN MÜCADELESİ BİZİM MÜCADELEMİZ'

Avukatların, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça, Berkin Elvan, Dilek Doğan ve Hasan Ferit Gedik'in davalarını takip etmelerinin suç sayıldığını belirten Başaran, şöyle devam etti:

"Benzer şekilde Sur, Cizre, Silvan, Reyhanlı, Soma, Ermenek gibi yerlerde yaşanan baskı ve saldırıları, iş cinayetlerini, kamu görevlilerinin görevlerini suistimal etmelerini incelemek amacıyla avukatların oluşturdukları heyetleri de iddianame konusu etti. Tutarsız suçlamalarla ve iktidara itaat eden yargı eliyle ezilenler için adalet arayan avukatlar, özgürlüklerinden yoksun bırakıldılar. İktidarın ve onun emrinde davranan yargının avukatlardan bu denli korkmasının nedeni, onların işlerini layıkıyla ve vicdanlarıyla yapmalarıdır. Avukatların hukuk ve adalet mücadelesi bizim de mücadelemizdir. Dayanışmamızı sürdüreceğiz. Hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı birlikte direneceğiz." (HABER MERKEZİ)