Bekir Bozdağ: Barzani ateşle oynuyor

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, IKBY'nin 25 Eylül'de yapılması planlanan 'bağımsızlık referandumu'yla ilgili "Barzani, ateşle oynuyor" yorumunda bulundu. Bozdağ aynı zamanda "salt gazetecilikten soruşturulan kimsenin yok" iddiasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Uluslararası Kültür Turizm ve Demokrasi Kurultayı Medya Çalıştayı'na katıldı. Bozdağı'ın gündeminde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) gerçekleşecek olan referandum vardı. IKBY Başkanı Mesud Barzani'ye tepki gösterdi.

Referanduma ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozdağ, "Çok net söylüyoruz. Bu, tehlikeli bir yoldur. Doğru bir gidiş değildir. Barzani ateşle oynuyor. Bu ateş, Barzani'yi önce yakar sonra da başkalarını yakar. Doğru olan, bu ateşle oynamaktan vazgeçmektir. Aklıselime teslim olmak ve referandumu iptal etmektir. Biz, Türkiye olarak referandumun iptal edilmesini bekliyoruz ve referandum tarihinden önce böyle bir kararı almasının Barzani yönetiminin de hayrına olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Yoksa tarih, tekerrür eder. Derler ya 'İbret alınsaydı tarih, tekerrür eder miydi?'. İbret alınmayınca tarih, tekerrür ediyor. Tekrar tekrar geriye sarıp, yeniden yeniden tekrar ettirmenin kimseye faydası yoktur" dedi.

'SALT GAZETECİLİK NEDENİYLE SORUŞTURULAN KİMSE YOK'

Türkiye'de 'salt gazetecilik'ten soruşturulan kimsenin olmadığını iddia eden Bozdağ, "Bugün Türkiye, 'Gazeteciler hapiste' veya 'Yayıncılar hapiste' şeklinde çok büyük bir algı operasyonuyla karşı karşıyadır. Batı'da, Amerika'da, başka ülkelerde bunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre, herkes kanun önünde eşittir. Herhangi bir kişi, suç işlediğinde mesleğine, sıfatına, makamına göre suç işleyenler arasında ayrım yapmak, mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti cezaevlerinde, sadece yazdı yazdığı veya bir haber yayınlaması, salt gazetecilik nedeniyle soruşturulan kimse yoktur" diye konuştu. (DHA)