Ayhan Bilgen'e yeniden tutuklama kararı: Sonradan dosyama eklenen bir iddia ile tutuklandım

10 gün önce tahliye edilen HDP Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında savcılığın itirazı üzerine Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı verildi. Kararı değerlendiren Ayhan Bilgen "Şimdi de yine dosyada olmayan Tevhid Selam örgütü iddiasıyla yapılan hukuk dışı telefon dinlemeleri dosyaya konularak yeniden tutuklama kararı çıkarıldı" bilgisini verdi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in tahliyesine yapılan itirazı değerlendiren ve bir üst mahkeme olan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Bilgen hakkında yeniden tutuklanması yönünde karar verdi.

'SİYASAL BİR SÜRECİN YANSIMASI'

Kararı, 'Hukuki değil siyasi bir sürecin yansıması' olarak değerlendiren Bilgen şunları söyledi:  “Dosyanın içeriği ortada. Fezlekemde bulunmamasına rağmen, suç işlenerek savcılığın sonradan dosyaya eklediği bir iddia ile tutuklandım. Şimdi de yine dosyada olmayan Tevhid Selam örgütü iddiasıyla yapılan hukuk dışı telefon dinlemeleri dosyaya konularak yeniden tutuklama kararı çıkarıldı. Türkiye’de hukuk öngörülebilirlik açısından hiçbir anlam ifade etmiyor. Dolayısıyla hukuki bir değerlendirme yapmak anlamsızdır. Yaşadığımız siyasi sürecin yansıması ile karşı karşıyayız”

Tutukluluğuna yapılan itiraz üzerine 31 Ocak’ta tutuklanan Bilgen, 8 Eylül’de dava dosyası üzerinde yaptığı inceleme üzerinden tahliye edilmişti. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı ise Bilgen’in tahliyesine itiraz ederek yeniden tutuklanmasını istedi. (DHA)