Baydemir: Faşizme karşı birleşmezsek ülke mezarlığa döner

HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırının tüm insanlığa yapılmış olduğunu söyledi. Valinin saldırı için 'sataşma' demesinin suç ortaklığı olduğunu vurgulayan Baydemir, şu çağrıda bulundu: Tüm demokrasi güçlerine sözümüz: Faşizme karşı ortaklaşmazsak ülke mezarlığa dönüşür. Dün akşam bir dönüm noktası olmak zorunda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaptıkları toplantının Ankara Valisi'nin yaptığı açıklamaya bir yanıt olduğunu belirten Baydemir'in konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

SALDIRI ÖRGÜTLÜ: Dün faşist, ırkçı saldırıların en iğrencine tanıklık ettik. Hatun annemizin cenazesi vardığında önceden örgütlenmiş bir faşist güruhun saldırısına uğradık. Saldırı 1,5 saat kesintisiz sürdü.

CENAZEYİ ÇIKARMAK İÇİN TRAKTÖR GETİRMİŞLERDİ: Valilik “sataşma” diyor; bu utanmazlıktır, suça ortaklıktır. Traktör getirmişlerdi, cenazeyi mezardan çıkarıp parçalamak için! Yaşananlar bu güruhun ilk saldırısı değildi; Sivas’ın, Maraş’ın, 6-7 Eylül’ün, Dersim’in, Şeyh Said kıyamının,1915’in tezahürüydü.

Yalçınkaya: Cemevleri Hatun ana için açılsınYalçınkaya: Cemevleri Hatun ana için açılsın

BİR DÖNÜM NOKTASI OLMAK ZORUNDA: Tüm demokrasi güçlerine sözümüz: Faşizme karşı ortaklaşmazsak ülke mezarlığa dönüşür. Dün akşam bir dönüm noktası olmak zorunda.

SALDIRI TÜM İNSANLIĞA: Bir sözümüz de AKP-Bahçeli’ye destek veren Kürtlere: Bu saldırı Tuğluk’un annesine değil Kürtlere, Alevilere, tüm insanlığadır.

İKTİDARIN ESERİ: Dün yaşananlar hükümetin, iktidarın eseridir.

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırıAysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı