'Belediyelere başvuruların yüzde 73'ü şikâyet'

AK Partili belediye başkanlarına seslenen Başbakan Binali Yıldırım, parti ayrımı yapılmaksızın bakıldığında, belediyeler yapılan başvuruların yüzde 73'ünün şikayetlerden oluştuğunu söyledi. Yıldırım "Zaman kendimizi yenileme zamanı" diye seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari'de SİHA ateşiyle sivillerin vurulduğu iddiasına tepki gösterdi. İsim vermeden CHP'yi eleştiren Yıldırım "Neymiş, SİHA'lara karşılarmış. Niye karşısınız?" diye sordu.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ardından Ankara'daki 'Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TEKNOLOJİK İMKÂNLA BERTARAF EDİYORUZ: 'Ne yazık ki hala teröre destek verme alışkanlığının devam ettiğini görüyoruz. Neymiş, SİHA'lara karşılarmış. Niye karşısınız? Vatandaşın hayatına kasteden, 'yol medeniyettir' diye yol yaparken alçakça öldürülen o işçiler varken sesi çıkmayanlar, korucuya, polise, askere, jandarmaya gözünü kırpmadan silah doğrultan alçakları teknolojinin verdiği imkanlarla bertaraf ederken neye karşı çıkıyorsunuz?

ÖNÜMÜZDE İKİ YOL VAR: Siz bu lafları edeceğinize önce 'adalet' diye yürüdüğünüz yollarda kimin koluna girdiğinize bakın da ondan sonra konuşun. Bu iftiraları sorumsuzca seslendirenlere yazıklar olsun. Bu ülkede yaşayıp, bu devletin parasıyla geçinip utanmadan, sıkılmadan hala bunları söyleyebiliyorlar. Buradan soruyorum önünüzde iki yol var. Bugün yalanla dolanla devlete güvenlik güçlerine çamur atmaya çalışıp teröre açıktan destek veriyorsunuz. Peki yarın oy istemek için vatandaşın önüne gittiğinizde bu milletin yüzüne nasıl bakacaksınız?''

EN ÇOK MEMNUNİYET MEZARLIK HİZMETLERİNDEN: Size bir araştırmanın sonuçlarını açıklamak istiyorum. Parti ayrımı yapmadan söylüyorum; bütün belediyelere başvuruların yüzde 73'ü şikayetlerden oluşuyor. En çok memnuniyet ise mezarlık hizmetleri. Yol bakımı, altyapı hizmetleri, zabıta, toplu taşımacılık, işyeri ruhsatları en çok şikayet edilen konular.

YENİLENME ZAMANI: Zaman kendimizi yenileme zamanı. Bu kadro bunu yapar, geçmişte başardı.

Erdoğan: SİHA'ların işi teröristleri yok etmektirErdoğan: SİHA'ların işi teröristleri yok etmektir