Bozdağ: Teröristin belgesi mi olur?

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, ABD mahkemesinin Zafer çağlayan hakkında tutuklama emri çıkarmasına tepki gösterdi: "ABD'de Rıza Sarraf üzerinden yapılmak istenen sayın bakanımız üzerinden yapılmak istenenin özü, FETÖ'nün başaramadığı darbe teşebbüsünün ABD yargısını kullanarak tekrarından başka bir şey değildir." Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "SİHA ile vurulanlar teröristse çıkarlar belgesini koyarlar" açıklamasını eleştirdi. Bozdağ, "Teröristin belgesi, kimliği olur mu?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'ndeki toplantı sonrası açıklama yapan  Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

ALGI OPERASYONU VAR: Türk ekonomisi bozulsun diye beklentisi olanlar var. Hem içeride hem dışarıda kirli algı operasyonları yapılıyor. Son açıklanan rakamlar bu algı operasyonlarını bir nevi yalanlamıştır.

DÜNYA ARAKAN'I SEYREDİYOR: Arakan'da büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Arakanlı Müslümanların üzerine güvenlik güçleri gitmiş, masum insanlar hayatını kaybetmiştir. Binlerce insan da yerinden yurdundan ayrılmış durumdadır. Maalesef bütün dünya bu insanlık dramını seyrediyor. Türkiye mazlumların yanında yer almıştır. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz bu dramı dünyaya duyurmuştur. Türkiye'de Arakan için yardım kampanyası başlatıldı. Buradan bütün vatandaşlarımızı yardım kampanyasına yardımda bulunmaya davet ediyorum. Zulmü durduramasak bile zulümden kaçan insanların insani ihtiyaçlarını gidermeye katkıda bulunabiliriz.

KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ: Önce işe bakmak lazım, lafa bakmamak lazım. 4 yıl içinde terörü bitirecekse koluna taktığı kişilerden başlaması lazım. HDP PKK'nın siyasal bir uzantısı. Adalet Yürüyüşü'nde nasıl bir dayanışma içinde olduğunu gördük. Daha önceden bir hendek terörü vardı. PKK değişik yerlerde hendekler kurdu. Teröristlere arkadaşlar şeklinde hitap ettiği dili değiştirmesi lazım. Sezgin Tanrıkulu da SİHA'ların kullanılmasını alçaklık olarak nitelendirdi. Sen terörden mi yanasın, Türkiye Cumhuriyeti'nden mi yanasın diye hesap sorması lazım. Kılıçdaroğlu önünde arkasında sağında solunda olanlara bakması lazım. Terörü bitirecek planı varsa açıklaması lazım. Eğer terörü bitirecek elinde formül varsa laftan öte milletin önüne koymalı. Silahlı İHA'lar güvenlik güçlerimizin teröre karşı kullandığı önemli bir enstrümandır. Terörün belinin kırılmasında büyük rolü vardır.

BU MİLLET EYLEM YAPANI SEVMEZ: Siyasette kavga yoktur, olmamalı. İktidar olmak isteyen kavga ederek olamaz. Halkın gönlünü alarak iktidar olunur. CHP iktidara alternatif politikalar üretmiyor. Eylem yapacağız şöyle yapacağız. Bu millet eylem yapanı, kavga yapanı sevmez. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu politika üretmeye davet ediyorum. Demokrasiye inanan birisi ben kavga edeceğim demez. Milletin rızasını alacağım öyle iktidar olacağım demeli. AK Parti kavga ederek iktidara gelmedi. Biz demokrasi, hak, hukuk diyerek mücadelemizi verdik, böyle devam edeceğiz. Kavga edeceğiz diyenler kendileriyle kavga edebilir.

ZAFER ÇAĞLAYAN HAKKINDAKİ TUTUKLAMA KARARI: Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin hepsi ülkemizin hukukuna ve uluslararası hukuka uygundur. Hukuka aykırı hiçbir işlem yapılmamıştır. Konusu suç olan işlem mümkün değildir. Türkiye'nin bankalarının yaptığı bütün işlemler bütün denetimler altında yapılmaktadır. Suç olan bir iş yok, altını çiziyorum. ABD'de Rıza Sarraf üzerinden yapılmak istenen sayın bakanımız üzerinden yapılmak istenenin özü, FETÖ'nün başaramadığı darbe teşebbüsünün ABD yargısını kullanarak tekrarından başka bir şey değildir.

New York Bölge Eyalet Savcısı Bhara elindeki tüm belgeleri FETÖ üyelerinden almıştır. Türkiye'deki FBI yetkilisi doğruladı onu, FBI yetkilisi elindeki bilgileri nasıl doğruladı? FETÖ'nün Rıza Sarraf üzerinden görmek istediği hesaba ABD yargısı alet edilmiştir. Zafer Çağlayan Ekonomi Bakanı Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarını korumuştur. Bunu yaparken de ulusal ve uluslararası hukuka uygun görev yapmıştır. Burada çok farklı bir şey var. Kirli bir oyunun parçası bu.

BARZANİ'NİN 'REFERANDUMDA KARARLIYIZ' AÇIKLAMASI: Türkmenler ve Araplar bu referandumu desteklemeyeceğini açıkladı. O bölgede sadece Kürtler yaşamıyor. Bu tek başına alınacak bir karar değil. Bu referandum bölgedeki barışa ve istikrara zarar verecektir ve bölgede güvensiz ortamın oluşmasına, istikrarsızlığın artmasına yol açacaktır. Bu referandumun Barzani’ye de, Kürtlere de, bölge halklarına da bir faydası yoktur. Buradan Barzani’ye benim çağrım, bu referandumu iptal etmeleridir.

ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL İNŞAATI: Ankara’da 3 bin 600 yataklı bir şehir hastanesi yapılıyor. Bu hastaneye ulaşan yolların ve trafiğin düzenlenmesi gerekiyor. Burada yol ihtiyacı var. Toprağın üzerinden yol açılması da söz konusu değil, tünel açılması söz konusu. Tünel yapılırken de burada bulunan bazı ağaçların nakli ve kaldırılması gerekiyor. ODTÜ Rektörü ile Ankara Büyükşehir Başkanı bir araya geldiler ve mutabakat sağlandı. Bunun karşılığında iki kat ağaç dikilecek.

Buna karşı olanlara baktığımızda bunlar her şeye toptan karşıydılar. Özelleştirmeye karşıydılar. Renkli televizyon geldiğinde ona karşıydılar. Bakın üçüncü köprü yapıldı ona karşılar. Üçüncü havalimanına karşılar. Şehir hastanelerine karşı çıktılar. Hemen Meclis’in karşısında Akay Kavşağı var, buna bile karşı çıktılar. Ben şimdi soruyorum, üçüncü havaalanına karşı çıkmanın mantığı nedir? Üçüncü köprü yapıldı, karşı çıkanların hepsi geçiyor.

MERKEL'İN 'BURASI HUKUK DEVLETİ' AÇIKLAMASI: Almanya’nın nasıl göründüğü bir de Almanya’da yaşayan Türklere, yabancılara, Müslümanlara ve bize sorsun. Biz kendilerine anlatalım. Türkiye’de sırf gazetecilik yapıyor diye tutuklanan kimse olmamıştır. Her bir Türk vatandaşı olan nasıl yargılanıyorsa, mesleği gazetecilik olan vatandaşlarımız da yargılanıyorlar. Terör örgütü üyesi olması halinde hiçbir ayrım yapılmaz. Yargı onun gereğini yapar.

Ama Almanya teröre destek verenleri kol kanat geriyor. Bugün PKK Almanya’da serbest. DHKPC serbest, FETÖ serbest. Serbestten öte himaye görüyor. Teröristlere karşı Almanya bir özgürlük alanı. Bir özgür vatan gibi. Ama Türkiye’nin Cumhurbaşkanına Almanya kapalı. Teröristlerin gösteri hakkı var. Ama Türkiye gibi büyük bir devletin cumhurbaşkanının Almanya’da yaşayan vatandaşlarıyla toplanıp onlara düşüncelerini ifade etme hakkı yok. Cumhurbaşkanı’na tanımadığınız ifade hürriyeti var, görüyoruz teröristlere veriyorsunuz. Ben gitmek istedim, toplantıma izin vermediler. Diğer bakanlarımıza izin vermediler.

TERÖRİSTİN BELGESİ Mİ OLUR: SİHA’lar nasıl bir savunma aleti olduğunu, kamuoyunun bilinmesi lazım. SİHA’dan alınan görüntüler çok net, detaylar açık bir şekilde görüntülüyor. Bir yanılma imkanının olmadığını belirtmek isterim. Teröristin belgesi, kimliği olur mu? Dünyanın neresinde teröriste kimlik soruluyor? Böyle bir şey olamaz. Sayın Kılıçdaroğlu açıklarsa, onlara kimliği kim veriyor, nasıl sorulacak ondan öğrenmiş oluruz. Terörle mücadelede 40 yıllık büyük bir tecrübe var. Güvenlik güçleri, teröristle sivil halkı ayırma konusunda çok büyük bir itina göstermiştir. En son bildiğiniz gibi hendek terörü yaşanırken, mahalle aralarında yapılan büyük bir terör mücadelesi vardır. Güvenlik güçlerimiz tek bir sivil vatandaşımızın burnu kanaması diye büyük bir itinayla mücadeleyi sürdürmüştür. (HABER MERKEZİ)