MHP'li Usta: Boş dosyalarla insanlar tutuklanıyor

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, FETÖ ile mücadelenin yanlış başladığı eleştirisinde bulundu. Boş dosyalarla tutuklama yapıldığını belirten Usta, "Öyle bir işin içerisine girildi ki bunun altından çıkmak mümkün değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadelenin yanlış başladığını söyledi. Usta, FETÖ ile mücadele çerçevesinde yürütülen yargı sürecini de eleştirdi.

'KIŞLADAKİ ÜLKÜCÜ SUBAYLAR DARBEYİ ENGELLEDİ'

MHP'li Usta, Samsun'un Havza ilçesinde partililerle bayramlaştı. Burada bir konuşma yapan Usta, darbe girişimini MHP lideri Devlet bahçeli'nin tavrının engellediğini öne sürerken şöyle dediB

"Devlet Bahçeli’nin çıkışı olmasa, Ankara’da kimse yokken herkes bir yerlere saklanırken genel merkezde sabaha kadar ışıkları yakarak hedef olmayı bile göze alan bir duruştur. Milleti harekete geçiren, Devlet Bahçeli’nin o tavrını görünce kışlalardaki ülkücü subaylar, sokağa inen ülkücüler ve milletin feraseti darbeye engel olundu."

'ÖYLE BİR İŞİN İÇİNE GİRİLDİ Kİ ALTINDAN ÇIKMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Usta, darbe girişimi sonrası yaşananlara ilişkinse şu eleştirilerde bulundu: "Sonrasında biz değerlendirmelerini yaptık, bu mücadelenin doğru düzgün gitmesi lazım, adil gitmesi lazım, suçsuz olan insanların ceza çekmemesi lazım. Suçsuz olan insanların sadece ailelerinin cezalandırılması değil, yapılacak yanlış bir mücadele Türkiye’nin 10 -20 yıllarını riske atar, böyle bir mücadele FETÖ’nün ekmeğine yağ sürer. Fakat öyle bir ortam oluştu ki mücadeleye yanlış başlandı. Tepeden başlanması gereken mücadele en alttan başlatıldı. Öyle bir işin içerisine girildi ki bunun altından çıkmak mümkün değil, mevcut hakim savcı sayısı mümkün değilken bir de hakim ve savcıların en az 3'e1’i gitti, FETÖ ile ilişkilerinden dolayı. Şimdi hem hakim ve savcı sayısı azaldı."

'BİZİ BİLE SUÇLAR OLDULAR'

Türkiye'de adalet sisteminin çöktüğünü belirten Erhan Usta, şöyle devam etti: "Hem de Türkiye’nin mevcut adalet sistemine yetişemeyen bir adalet sistemi vardı çöktü. Bir de bunun üstüne siyaset baskısı oluşunca genel olarak bir korku içerisinde hareket ediyor. Bunu bir çok insan yaşıyor dosya boş hiçbir şey yok fakat bir şekilde tutuklanmış onun o halinin devamlı o halde kalmasına neden oluyor. Bütün idareciler en ufak bir şeyi olanı atar hakim ve savcılar dosyada bir şey olmasa bile tutukluluğunun devamına karar verir bunları artık geçmek lazım bir yılın üzerinde geçti. Mağduriyetleri her yerde gündeme taşıyıp yardımcı olmaya çalışıyoruz. İş öyle bir hal aldı ki bizi bile suçlar oldular. Biz vicdan sahibi insanlarız elbette ülkenin geleceğini ilgilendiren konuları gündeme getireceğiz." (SAMSUN/DHA)