HDP’den bayram mesajı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'dan bayram mesajı: Umudu büyütüyoruz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. HDP Eş Başkanı, zalimliğe karşı insanlık değerlerinin savunulması gerektiğini dile getirdi.

Mesajında Suriye, Irak ve Arakan’da yaşanan saldırılardan ötürü bayrama hüzünlü girdiklerini kaydeden Kemalbay’ın mesajı şöyle:

YÜREĞİMİZ SURİYE, IRAK VE ARAKAN’DA…: Bu bayramı da farklı coğrafyalardaki halkların yaşadığı acılar nedeniyle hüzünle karşılıyoruz. Bu bayramda da yüreğimiz ve aklımız Rojava’da, Irak ve Suriye’de, Arakan’da büyük bir insanlık dramı yaşayan ve barbarlığa karşı insanlık onuru için direnenlerle birlikte. Onların mücadeleleri ve direngen tutumları bu bayramı da umutla karşılamamıza neden oluyor.

BARIŞÇIL BAYRAMLAR İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ: Ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyadaki katliam ve savaşların, insan hakları ihlallerinin bir an önce son bulmasını, barışın ve huzurun egemen olmasını temenni ediyoruz. Bayramların barışçıl özünün yaşamda karşılık bulduğu, büyük insanlık değerlerinin hakim olduğu, özgürlük ve eşitliğin egemen kılındığı günleri hep birlikte yaşama umudunu mücadelemizle büyütüyoruz.