Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müttefikkimizin silahları DEAŞ'ın elinden çıkıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos resepsiyonunda konuştu. Erdoğan, "Müttefikkimizin silahları DEAŞ'ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak, bu nasıl NATO'da beraber olmak?" dedi. Erdoğan konuşmasında, Irak ve Suriye topraklarında operasyon yapılacağı sinyali de vererek, "Müttefiklerimizle yaşadığımız sorunlara rağmen planlarımızda, operasyonlarımızda herhangi bir gerileme yoktur. Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedir. Şunu bilecekler ki Fırat Kalkanı’nda ne yaptıysak bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bizler bu görevi ifa etmenin hazırlığı içindeyiz” açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Beştepe'de resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Müttefikkimizin silahları DEAŞ'ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak, bu nasıl NATO'da beraber olmak?" diye konuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu resepsiyona siyaset, iş, sanat, spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne terör örgütleri ne de bunları üzerimize salan güçler, hain emellerine asla ulaşmayacaklardır. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün veciz ifadesi ile 'Bağımsızlık bizim milletimizin karakteridir' ülkemizi işgale kalkışanlar için söylenmiş 'Ya istiklal ya ölüm' parolası aslında özgürce yaşam irademizin beyanıdır" dedi.

'ARAKAN'DA ZULÜM GÖREN MAZLUMLARI YALNIZ BIRAKAMAYIZ"

Arakan'da yaşananlara da değinen Erdoğan, "Suriye, Irak, Balkanlar, Kafkaslar, Kuzey Afrika'daki kardeşlerimize yüreğimizi açtığımız gibi Arakan'da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamayız. Çünkü biz dünyada gördüğümüz kötülükleri mümkünse elimizle düzeltmek gücümüz yetmezse dilimiz olmazsa kalbimizle buğz etmekle mükellefiz" şeklinde konuştu.

'ÖRTÜLÜ AMBARGOLARA RAĞMEN GERİLEMEDİK'

Savunma sanayinde yeterli seviyeye ulaşılamadığını belirten Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Savunma sanayi alanında uzlaştığımız seviye, henüz yeterli değil. Ama çok önemlidir. Maruz kaldığımız örtülü ambargolara ülkemize ve ordumuza, FETÖ eli ile vurulan darbeye müttefiklerimiz ile yaşadığımız sorunlara rağmen planlarımızda, operasyonlarımızda her hangi bir gerileme yoktur. Özellikle Suriye ve Irak'ta milletimizin ve kardeşlerimizin geleceğini ilgilendiren hiçbir konuda geri adım atmayacağız."

'ZAMANI GELECEK ONLARI DA VURACAK'

"Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedir. Terör örgütleri kullanılarak bölgede oynanan oyunların asıl yüzünü görüyoruz ve dayatmaları kabul etmiyoruz. Türkiye'yi, terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırmak isteyenler bir süre sonra ellerindeki bu pimi çekilmiş bombalarla baş başa kalacaklardır. Hedef DEAŞ... İşte buyurun şu anda ne yazık ki müttefikimizin silahları DEAŞ'ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak? Bu nasıl NATO'da beraber olmak. Bumerang gibi bunlar dönüp zamanı gelecek onları da vuracak."

'BU SÖZLERİMİZ BİR TEMENNİ VEYA TEHDİT DEĞİL'

"Bilginini, paranın, teknolojinin ve hizmetlerin küreselleştiği bir dünyada terörü Orta Doğu coğrafyasına hapis edebileceklerini sananlar yanıldıklarını göreceklerdir. Bu sözlerimiz bir temenni veya tehdit değil. Objektif bir durum tespitidir. Zira bu bölgede biz yaşıyoruz. Onlar değil. her an bir tehdit olacaksa bize olacaktır onlara değil."

'FIRAT KALKANI'NDA NE YAPTIYSAK, AYNISI İÇİN HAZIRLIK İÇİNDEYİZ'

"Biz de buna göre her türlü tedbirimizi aldık hazır durumdayız. Şunu bilecekler; Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak, bundan sonraki süreçte de aynı şekilde bu görevi ifa etmenin hazırlığı içerisindeyiz. Herkes emin olsun bu badireden de çıkarız. Biz Türkiyeyiz. Kendi topraklarını suni bir refah ve güven çemberi içinde tutmaya borçlu olanlar aynı başarıyı gösterebilir mi bilmiyoruz."

'YÜZDE 7'LİK BÜYÜME BEKLİYORUZ'

"Son 4 yıldır adeta ardı arkası kesilmeden yapılan saldırılara kurulan kumpaslara, takılan çelmelere rağmen işte ekonomimiz yeniden yükselişe geçiyor. Yılın ikinci çeyreği için yüzde 7'lik bir büyüme bekliyoruz. Artık Türkiye bir güvenli limandır. Bütün bunlara rağmen, hala bizimle siyasi ve ekonomik olarak uğraşan kimi ülkeler olduğunu görüyoruz. Türkiye, dostlarına sadece faydası dokunmuş, kendisine husumet besleyenleri ise hep hayal kırıklığına uğratmış bir ülkedir. Bizim amacımız dostlarımızın sayısını arttırmaktır. Tüm samimiyetimizle dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu eli tutan hiç kimse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pişman olmayacaktır." (ANKARA/DHA)