Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: Beyaz atletten kefen olmaz

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Malazgirt'in yıldönümü törenlerine katılmamasını eleştirdi. "Beyaz atletten kefen olmaz. Malazgirt'te olmayandan bir şey olmaz" diyen Çavuşoğlu, CHP'nin Adalet Kurultayı'na ilişkin de "Buradan adalet değil çıksa çıksa sefalet çıkar arkadaş" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde AK Parti'nin 6'ncı Olağan Kongresi'ne katıldı. Kongrde konuşma yapan Çavuşoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Adalet Kurultayı'nı eleştirdi. Çavuşoğlu şöyle dedi:

"Alparslan'ın ruh ikliminde yaşamayan, Alparslan'ın gözlüğüyle bakamayan Anadolu'yu vatan kılmaya devam edemez. O gün Alparslan, 'üzerimdeki beyaz elbiseler benim kefenim olacak.' dedi. Bugün Cumhurbaşkanımız da bu yola çıkarken 'Kefenimi giydim ve ben bu yola çıktım' dedi. O gün Alparslan beyaz elbise giyerek 'kefen' dedi. Sonra Cumhurbaşkanımız 'Ben kefenimi giydim de yola çıktım.' dedi. 15 Temmuz akşamında bir yerlerde oturup sünepe bir şekilde kahvesini yudumlamak yerine milletin ortasına indi ama o akşam sünepe bir şekilde oturanlar beyaz atletle karşımıza çıktı. Sevgili kardeşlerim beyaz atletten kefen olmaz. Malazgirt'te olmayandan bir şey olmaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kefenleri giymeye hazır mıyız?Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kefenleri giymeye hazır mıyız?

'HANGİ 26 AĞUSTOS'TA MALAZGİRT'TE BULUNDUN'

Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi: "Sen hangi 18 Mart'ta Çanakkale’ye geldin? Hangi 26 Ağustos'ta Malazgirt'te bulundun? Malazgirt ile ilgili söylediğin bir iki kelime var mı? Be hey Kılıçdaroğlu, eğer Malazgirt olmasaydı Lozan'la ilgili bir şey söyleyemezdin. Malazgirt'le ilgili bir şey söyle o ruhu yaşa ama size bir şey söyleyeyim; bunların dünyası, zihni Anadolu'ya ait değil. Bunlar onun için bizleri Avrupa'ya şikayet ediyor. Bugün Avrupa'ya şikayet etmek değil mesele, Anadolu'yu dolaşıp milletin gönlüne girmektir iktidar olmak için geçen yol. Ama sen bunu yapamazsın sende bu yürek yok. Sen ancak 15 Temmuz'da bu ülkenin bağrına hançer saplamaya kalkanların savunucusu olup onlarla kol kola girerek yürürsün, bu utanç da sana yeter."

'ADALET DEĞİL, SEFALET ÇIKAR'

Çavuşoğlu, CHP'nin Çanakkale'deki Adalet Kurultayının yapıldığı kamp alanında alkol kullanıldığı iddiasıyla ilgili de konuştu ve şunları söyledi: "Bu ne aymazlıktır kardeşim? Bunu nasıl yapıyorsun? Sen şehidimizin ruhunu nasıl azap edersin? Yapma kardeşim bunu. Bir akşam sabret, yapacaksan başka bir yere git. Niye yapıyorsun bunu. Garezin mi var şehide? Garezin mi var bu millete? Niye yapıyorsun? Ama kalmamış, bu ülkeye, millete bir aidiyet duygusu kalmamış. Yazıklar olsun. Başka söyleyecek bir şey yok. Bu millete buradan adalet değil çıksa çıksa sefalet çıkar arkadaş. Sefalet çıkar, başka hiçbir şey çıkmaz." (HABER MERKEZİ)