CHP: Erdoğan büyük bir korku içerisinde

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Milli İstihbarat Kurulu oluşturulması ve MİT Müsteşarının tanıklığının Cumhurbaşkanı iznine bağlanmasını eleştirdi. Sarayın hafiye devleti kurulduğunu söyleyen Gök, "Anlaşılıyor ki Recep Tayyip Erdoğan büyük bir korku içerisinde" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Milli İstihbarat Kurulu oluşturulmasına, "Sarayın hafiye devleti kuruluyor” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP’li Gök, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Yeni yayımlanan KHK'ları değerlendiren Gök şunları söyledi:

"Başbakanlık güvenlikle, istihbarat ile ilgili yetkilerini olduğu gibi bırakarak tam bir 'boş' bakanlığa dönüşüyor. Açıklanan bu kararnamelerle artık Binali Yıldırım'a 'inAli' demişlerdir. Binali değil, 'inAli' demişlerdir. Sarayın hafiye devleti kuruluyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın hafiye devletidir bu. MİT bildiğiniz gibi Recep Tayyip Erdoğan hangi makamdaysa ona göre bağlanıyor. Yani MİT Erdoğan'a göre dizayn ediliyor. Burada Recep Tayyip Erdoğan kendi derin devletini kuruyor. Hem kendi partisinin hem de Türkiye ile ilgili istihbaratı bir hafiye devleti adı altında tanzim eden bir anlayıştır bu. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan'a olan güvensizliğidir, MİT'e olan güvensizliğidir, MİT'i dizayn etme çabasıdır. Şu anda MİT millilikten çıkmıştır. Başbakanlık'tan ceketini alıp çıkması gerekir Binali Yıldırım'ın. Bu yetkiler elinden alındıktan sonra hangi güvenliği nasıl sağlayacaksın? Anlaşılıyor ki Recep Tayyip Erdoğan büyük bir korku içerisinde. Kendi Başbakan'ından korkuyor kendi parti teşkilatlarından korkuyor. Korku duvarları sarmış durumda. Böyle bir tablo Abdülhamit'in istibdat yönetimini dahi bizlere aratır."

MİLLETVEKİLLERİNE ÖZEL YETKİLİ MAHKEME

Yeni KHK ile milletvekillerinin soruşturulması ve kovuşturulmasıyla ilgili de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemeleri yetkilendirildi. Gök bu düzenlemeyle ilgili de şunları söyledi:

"Eski Devlet Güvenlik Mahkemelerini hatırlatan özel yetkili mahkeme kuruluyor. Milletvekili üzerinde hükümetin tayin edeceği savcı ve hakimlerle Demokles'in kılıcı gibi sallandırılacak savcılık ve mahkeme tayin ediliyor. Burada yapılmak istenen çok açıktır, iktidarın vesayetinde bir mahkeme kurulmak isteniyor.” (DUVAR)

CHP'li Altıok'tan KHK tepkisi: Demokrasi ve hukuk skandalıCHP'li Altıok'tan KHK tepkisi: Demokrasi ve hukuk skandalı