'Onları kendi zorbalıklarının kölesi kıldık'

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Adalet ve Vicdan Nöbetin'nde konuştu: Onları kendi zorbalıklarının kölesi kıldık...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP), Gündoğdu Meydanı'nda sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti'nin 5’inci gününde nöbetteki milletvekillerinden Ertuğrul Kürkçü açıklama yaptı. Kürkçü, vicdansızlık ve adaletsizliğin kurbanı olarak kendi kentlerinden kalkıp Sakarya ve Adapazarı'ndaki tarım alanlarına çalışmaya giderken yaşamını yitiren tarım işçilerin yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başladı.

'TARİHTE YERİNİ ALACAKTIR'

Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne başlayan milletvekillerinin etraflarının bariyerlerle çevrelenmesine değinen Kürkçü, "Çevreniz demir ağlarla örülür, yiyecek içeceğiniz karneye, ziyaretçi sayınız 60’a bağlanır; milletvekillerinin yanına gelenin üstüne çökülür, kimlik, üstbaş araması dayatılır. Bu vilayetin, İzmir’in demokratik kültürüne son katkısı milletvekili kebabı olarak uygarlık tarihinin sayfalarındaki seçkin yerini alacaktır. Şüpheniz olmasın" diye konuştu

'ONLARI KENDİ ZORBALIKLARININ KÖLESİ KILDIK'

Vekilleri tecrit altında tuttuklarını sananlar olduğunu belirten Kürkçü, "Onlar bizi buraya hapsettiklerini bizi tecrit ettiklerini sanadursunlar, biz bu duruşumuzla, bu onurlu varoluşumuzla onları kendi vicdansızlıklarına ve adalatesizliklerine hapsettik. Hiç bir zor kullanmaksızın, bir kötü söz bile etmeksizin onları kendi zorbalıklarının kölesi kıldık. Geçmiş olsun" dedi.

'OHAL REJİMİ SÜRÜYOR'

Erdoğan’ın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin herkesten daha açık bir dille bu suç ortaklığını itiraf ettiğini söyleyen Kürkçü, Erdoğan’a, "Sayın Cumhurbaşkanı fiilî başkanlık durumundan vazgeçmeyecekse fiilî duruma hukuki bir boyut kazandırılmalıdır. Her gün suç işleyen bir yönetimden söz edilemez. Ya Anayasa Cumhurbaşkanına uyacak ya Cumhurbaşkanı Anayasa’ya uyacak. Bu bir sürekli kriz rejimidir. Olağanüstü bir rejimdir. Hayali istikrarına ancak faşizmin tepeden tırnağa bütün topluma giydirilmesiyle bir olağanüstü devlette kavuşabilecek bir rejimdir bu" diye konuştu.