CHP'li Tekin: FETÖ şüphelileri kaç fezleke düzenledi?

CHP'li Gürsel Tekin, Adalet Bakanı Gül'e sordu: "Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasıyla birlikte işleme konulan 664 fezlekeden kaçı, FETÖ/PYD terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla açığa alınan yargıçlar tarafından düzenlenmiştir?"

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde milletvekillerinin yargılanmasına yol açan fezlekeleri gündeme getirdi.

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında, toplam hakim ve savcı sayısının 3’te biri, yaklaşık 5 bin hâkim ve savcının açığa alınıp bunların büyük kısmının da terör örgütü üyeliği şüphesiyle tutuklandığını hatırlattı.

'KİMİN HAZIRLADIĞI ÖNEMLİ HALE GELDİ'

Her üç yargıçtan biri açığa alınmışken, milletvekillerinin yargılanmalarına sebep olan yaklaşık 664 fezlekenin, hangi yargıçlar tarafından hazırlandığının önemli hale geldiğini belirten Tekin şu sorulara yanıt istedi:

-Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasıyla birlikte işleme konulan 664 fezlekeden kaçı, FETÖ/PYD terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla açığa alınan yargıçlar tarafından düzenlenmiştir?

-FETÖ/PYD terör örgütüne üye olmak sebebiyle açığa alınan yargıçlar tarafından düzenlenmiş fezlekeler nedeniyle tutuklu bulunan Milletvekili bulunmakta mıdır?

-Milletvekili davalarına bakan hâkim ve savcılarından kaçı FETÖ/PYD’den açığa alınmış, kaçı görevden ihraç edilmiş, kaçı tutuklanmıştır?

-Bu kişilerin hâkim ve savcılığa kabul edilmesi, terfi ettirilmesi ve belli görevlere getirilmesi için kimler referans olmuş ve onay vermiştir?

-FETÖ üyesi hakim ve yargıçlar tarafından düzenlenmiş olan fezlekeler sebebiyle yaşanan mağduriyetleri nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? (DUVAR)