Bakan Eroğlu: Pislik götürüyorsa CHP'nindir

Bakan Eroğlu, CHP'li belediyelerin hiç birinin arıtma tesisi yapmadığını öne sürdü: "Tertemizse diyorum burası AK Parti'ye bağlı ilçe, pislik götürüyorsa, çöpler toplanmıyorsa, atık su arıtma tesisleri yapılmamışsa o mutlaka CHP’li belediyelerin diyorum."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum'da temaslarda bulundu. Amasya Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Nefes almak istiyorsanız CHP’li belediyelerin olduğu yerlere gidin" sözleri hatırlatılınca şunları söyledi:

"Bakın ben yolculuklarımda karayolunu kullanıyorum. Tertemizse diyorum burası AK Parti'ye bağlı ilçe, pislik götürüyorsa, çöpler toplanmıyorsa, atık su arıtma tesisleri yapılmamışsa o mutlaka CHP’li belediyelerin diyorum. Trakya’ya hepsi CHP’li belediye hiçbirisi atık su biyolojik arıtma tesisi yapamadı. O belediyelerin vazifesi olmasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanken 'Veysel hoca bunlar yapamıyor. Bunları sen yap, Trakya Avrupa’ya açılan kapı utanıyoruz' dedi. Onları da şu an biz yapıyoruz. Ergene’de 13 tane biyolojik arıtma tesislerini biz yaptık. Dereleri biz ıslah ediyoruz. Pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Su bile veremiyorlardı.

Eroğlu, CHP'li belediylere yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Ergene’de Edirne’nin bile kaç yıldır CHP’li belediye çöpleri toplayacak sistemi yok, utanıyoruz, yığıyor yolun kenarına ama Amasya yıllar önce kendi imkanlarıyla çok güzel bir katı atık bertaraf tesisi yaptı. Hatta atıkları ayrı toplanıyor. Hatta çöpten elektrik üretiyor. İşte bu ey Kılıçdaroğlu, gel AK Partili belediyelere burada siyaset yapmak istemiyorum. Ama beni mecbur ettiniz. Gel bir Amasya’yı gör, Edirne’yle mi nereyle mukayese edeceksen et.” (AMASYA/DHA)